Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Thor Bøhmer

[#83585] Gregers i Veldre

Recommended Posts

Gjest Thor Bøhmer

Vår lokale diskusjonsgruppe har støtt borti en vrien sak for Veldre. Det er et navn som praktisk talt er ukjent på Hedemarken - i hvertfall for oss.Gregers var eier av et par huder i Narud ca 1634-ca 1645. Fra ca 1645 har Brynild Arnesen tatt over og eier disse to hudene. Vi vet ikke hvem Gregers var gift med. Kunne han også være sønn av Arne eller muligens svigersønn eller kunne han være kommet inn på en annen måte og blitt løst ut i en odelssak som vi ikke kjenner? Ca 1645 er det kommet en Gregers til Børge. Det kan være en av Bjørgegardene som for så vidt er nabogarder til Narud. Eller Børke som også er nabogard?Det er også en Gregers på Skjerpen noen år fram mot 1659, da det kom en ny bruker på Skjerpen.Diskusjonsgruppa tror dette er samme person. Gregersnavnet er ellers nesten ikke kjent, men det var en Gregers Siffuersen som er nevnt i et skifte på Østby etter Hågen Ingesen. Østby er en nabogard til Narud og var i perioder brukt under Narud.Dersom Gregers er en og samme person finner vi ham bare med gods i Narud, ellers intet gods. Arne Narud er oppsitter fram til ca 1634 og altså Gregers fra 1634. Brynil tar over 1646. Vi tror Grregers har farsnavn Lauritsen, men er usikre på det. Hvorfor tok han over etter Arne?Her er alle innspill velkomne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Thor Bøhmer

Så finner jeg ei Mari Gregersdatter gift to ganger: 1 med Lars Krakesen Buttekvern, 2 med Mikkel Eriksen som dermed kom til Buttekvern.Denne Mari Gregersdatter kunne muligens være datter av denne Gregers i Veldre??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.