Gå til innhold
Arkivverket

[#83646] Lisa/Lisbet Mattisdatter, enke fra Gravberget gift 29/3 1844,hvor kom hun fra?


Gjest Trond Bækkevold
 Del

Recommended Posts

Gjest Trond Bækkevold

Som nevnt gift 29. mars 1844 med Per Persson (Peder Pedersen) i Halberget, der hun dør 26. juni 1862. Hennes alder blir da oppgitt til 57 år, dvs. hun må være født rundt 1805. Hennes far blir ved hennes vielse oppgitt å være Mattis Olsen, og det oppgis at hun er enke. Er det noen som kjenner til hvor hun kom fra evt. hvem hun var gift med første gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Holder det for stor sannsynlighet at hun Ronny viser til er den rette. Ole Pedersen døde 18.07.1830 på Hauksjøberget, slik at det stemmer at Lisbet var enke da hun ble gift 1844.Fra første ekteskap hadde hun en sønn Peder Olsen f. 27.03.1829 Hauksjøberget, Åsnes.Som du sikkert har sjekket, er det verken dåp eller konfirmasjon på Lisbet i Hof. Regner med du har sjekket det samme i Elverum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Bækkevold

Takk til dere begge for fine innspill. Når presten surrer med farsnavn blir det tilsynelatende umulig å finne fram. Som antydet har jeg ikke funnet henne i Hof eller Elverum, og jeg har en mistanke om at hun er 'svensk'. Får sjekke ut dette nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.