Gå til innhold
Arkivverket

[#83752] Ole Nilsen Igland fra Landvik i Aust-Agder til USA i 1849


Gjest Benn Johan Rislaa
 Del

Recommended Posts

Gjest Benn Johan Rislaa

Ole Nilsen Igland f. 1805 og kona Aase Hansdatter fra Ørteland i Herefoss f. 1807 emigrerte til USA i 1849. Er det noen som vet noe om deres skjebne i USA. Vet det er skrevet en bok om Iglands-ætten, men har den ikke tilgjengelig.Hilsen Benn Johan Rislaa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jarl V. Erichsen

Lurer på om dette tangerer doktorgradsavhandlingen til Erik Aalvik Evensen, knyttet til tidlig emigrasjon og tendenser til 'drøm om det nye Jerusalem'...?? Skal tipse ham om spørsmålet ditt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Benn Limann

Helge Ove Tveitens hovedfagsoppgave tar for seg emigrasjonen på Agder omkring 1850. Her er nok Ole Nilsen Igland omtalt. Forøvrig finner du avhandlingen på biblioteket i Arendal.Tveiten, Helge Ove: 'En utvandring blusser opp og slokner. Sørlandsk emigrasjon på 1800-tallet.'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jarl V. Erichsen

Har fått følgende fra Erik Aalvik Evensen:Ole Nilsen Igland er registrert i Fjære i 1849. Ankom New York med 'Nordpolen' 20.09.1850. Dro til St. Joseph, Missouri, til East Norway, Kansas omkring 1860; etter noen tid tilbake til St. Joseph.Bonde. Gift med Anne Hansdatter, døde i St. Joseph. Barn: (Kirsten - stedatter), Åse Helene, Peder, Niels. Gro Gerbjørnsdatter reiste sammen med dem til USA. Ole var bror til Osul Enge og Anders Holte (ledere i utferden sammen med Peder Kalvehaven).Norsk, kortfattet versjon av avhandlingen kommer antagelig på nyåret. Byselskapet står ansvarlig for utgivelsen. Avhandlingen (på engelsk) er til låns på biblioteket.Avhandlingen er tilgjengelig i full tekst på nettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Benn Johan Rislaa

Hvilken avhandling, og så mye interessant. Dette var som å få en forsinket julegave. Takk skal du ha Jarl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.