Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arnfinn Kjelland

[#83863] Boel el. Bodil Jensd. Hoff / Hoft f. ca 1696, d. 1781 i Lom

Recommended Posts

Gjest Arnfinn Kjelland

Denne kvinna dukkar opp i kjeldematerialet frå Lom 2. februar 1733 da ho er fadder ved dåp: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9240&idx_id=9240&uid=ny&idx_side=-2>Lenke (Lars Tostensen ”Skisers” barn Tosten). Ho er fadder ei lang rad gonger framover, og giftar seg i Lom i 1745 (høgre side): LenkeHer har Bodil og mannen Jacob Jonsson forlovarar av relativt høg rang i bygda, i alle fall Sevald Blakar, brukar på Blakar ca 1722 – ca 1758 (Bygdabok for Lom bd 2 s. 502). Jacob var som vi ser enkjemann og brukar på ein relativt stor gard i Lom, Sveine (bd 2 s. 247).I 1757 skifta desse to frå seg: http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/25158/341 og heldt att føderåd, og i 1781 døydde Bodil som enkje, 85 år gamal (derav ca. f.-år):

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kai M Kveum

I Ættesoga for Gudbrandsdalen I, s.25 er Hof i Lom nevnt med referanse til Diplomatarium Norvegicum bind 3, brev nr. 623

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfinn Kjelland

Takk - det er korrekt, men det er nok med referanse til Hove i Skjåk, og det namnet ser ikkje ut til å ha vore brukt som 'etternamn' i denne perioden (evt. i tilfelle i forma 'Hovind' o.l.). Og fornamnet Bodil eller Boel er heilt ukjent i området på denne tida, så ho var neppe frå bygda.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.