Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Thor Bøhmer

[#83892] Gården østre Saug (Soug) i Ringsaker Jørgen Enochsen og etterkommere.

Recommended Posts

Gjest Thor Bøhmer

I forbindelse med lesing i ny bb for Ringsaker kommer man over mye interessant og utfordrende for en hobby-amatør slektsforsker!På side 550, spalte 1, midt på siden nevnes forpakteren (hva er forskjell på forpakter og leilending?) Jørgen Olsen og hans sønner, Hans, Enok og Svend. Hans giftet seg med Guro Abrahamsdatter og de fikk flere barn født på Saug i 1740-åra står det. Det er helt klart feil når faren kalles Jørgen Olsen.Normalt er brukerene ført opp med uthevet skrift, så ikke her. På en måte lever de i en grå skygge av de andre. Ikke noe om hvor de kom fra og hvor de forsvant!Guro Abrahamsdatter var definitivt fra Amli og giftet seg med Hans 14 nov 1740.For å yte retferdighet til disse arbeidsomme folka i Enok-slekta, så ber jeg om bidrag til informasjon. Hvor kom de ifra? Hvilke barn fikk de og hvor ble det av dem? De har flere hundre etterkommere i Ringsaker!Bli med på dugnad!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Else Kari U.Vilhelmsen

To av brødrene var cautionister da Christopher Andersen Soug(Haga) gifter seg med Inger Bersvendsdtr, da kalles Hans Jørgensen for Echern? Lenke Enoch Jørgensen er dog overstrøket?Ikke mye hjelp dette da men :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Else Kari U.Vilhelmsen

Tja,hvis du ser på andre siden er Hans Jørgensen Soug cautionist samme år for et annet par,så det er kanskje ikke ham som var på Echern, nederst på første side har vi Hans Jørgensen Stocke som cautionist, mange Hans Jørgensener her gitt, så dette ble jo bare å rote det til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ole Kristian Sveen

Guro Abrahmsdtr. var fra Lille Ambli. Skifte på Lille Ambli 30/4-1739 etter Abraham Nilsen gift med Mari Michelsdtr. Barn: Michel myndig - Guro eldste datter 30 år - Kjersti gift m.Henrich Evensen Østre Ambli.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Thor Bøhmer

Det er nok Enok sin etterslekt som er lettest å følge. Svend døde vel som ungkar? Hans Jørgensen hadde som det står i krk-boka flere barn. Kanskje fire. Disse burde jo ha vært nevnt i krk-boka under Saug vil jeg tro. Dersom jeg har funnet et rett barn - Jørgen Hansen, så var han på Sarløkken i 1762 og det må vel være han som var g m Berte Hansdatter Asla(eie). minst tre barn: Hans født 1772 på Flisaker-eie, Ole 1772 på Kvarstad-eie (Hvalstad), og Gunnor 1787 på Kvarstad-eie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.