Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjell Lauritzen

[#84123] 'Det eksotiske barnet' Kola Mangoli/Wright

Recommended Posts

Gjest Kjell Lauritzen

Født på Rikshospitalet 1909: Klara Jørgine Marie. Foreldre er tapetserer Jørgen Løken og Kola f. Wrigth (neger). Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=1847&idx_id=1847&uid=ny&idx_side=-33>Lenke Permanent bildelenke: LenkeHenvisning til vielse i Jacobs kirke 16.9. 1907: Jørgen Gregorius Løken fra Nannestad og Kola Wright, født i Afrika, pleiefar: consul Wright.Permanent sidelenke: Lenke Permanent bildelenke:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grete Singstad Paulsen

Det var rørende og vemodig å lese om Kola Mangoli. Hun har nok ikke hatt et lett liv her i Norge, noe avslutningen av historien viser:'I forskjellige dokumenter i Oslo byarkiv kan vi lese at Kola fikk syv barn med forskjellige fedre. Det første barnet døde som lite, utsatt på en gard i Aurskog på Kristiania fattigvesens regning, men de andre vokste opp. De ble etter hvert gift alle sammen, men bare ett av dem fikk barn. Kola ble i 1907 gift med en fordrukken salmaker og døde lutfattig i 1920 av tuberkulose. Hennes siste adresse var i husvillebrakkene på Bjølsen.'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grete Singstad Paulsen

Les historien bl.a her: Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.