Gå til innhold
Arkivverket
Gjest thore o-haugerud

[#84140] Marte Jensdtr.Lembach, - hvem var hun ?

Recommended Posts

Gjest thore o-haugerud

På side 607 bind 5 i gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog står Marte Jensdtr. Lembach omtalt i en bisetning.Hun ble gift med Johan Jochum Calensky i Høland den 20 april 1759.( Hans andre ekteskap ). Hun hadde i det minste et barn før ekteskapet med JJC og de bodde fortsatt i Søndre Høland i 1762.De hadde tre barn sammen,- Johan Christian f. 1761 . Anne f. 1766 d. 1776 og Lisbeth ( Elisabeth ) Maria f. 1763 d.1826Kan ikke finne hvor Marte kom fra og eller ikke greid å finne om Johan Jochum og Martha flyttet fra Høland og hvor de døde. Dog vente Lisbeth tilbake til Høland ?,- og giftet seg med Ole Gulbrandsen i 1789 og bosatte seg der.Mvh Thore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Vielsen høyre side, og her heter hun kun Martha Jensdt. Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest thore o-haugerud

Marta Jensdatter tillegges bare ved dåpen av barna i 1763 og 1766 navnet Lembach.I ekstraskatten 1762, som synes å ha med en del slektsnavn på personer som brukte slike, er det ikke nevnt.Det er jo nærliggende å tenke at kun kan ha hatt noen form for forbindelse, kanskje i form av slektskap, med sorenskriver Niels Lembach (1693-1750).Det eventuelle barn til Marta (det kan ha vært en dødfødsel) synes ikke å være født i Høland. Marta ser ut til å være kommet til Høland etterpå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grete Singstad Paulsen

Det hadde vært interessant å få vite navnene på sorenskriver Niels Lembachs 9 søsken, og om han hadde en bror eller svoger ved navn Jens.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest thore o-haugerud

Ole Michelsen Lembach skal ha hatt 10 barn, Dorothea-Regina-Maren-Cathrine-Hedevig-Michel-Anders-Samuel-Niels og Magdalene/Malene, men, ingen Jens.Så hevder Thomle i PHT 1892 s.75-76.De eneste av disse Thomle mangler opplysninger om mht. barn, er Michel, forøvring ingen Jens mht. sønner og så langt jeg har fått kontrollert - heller ikke blandt døtrene - i denne generasjon heller.Marte kan derfor ha vært et fjernt familie medlem eller ha nær tilknytning til denne familien og da spesiellt Niels.Dermed sagt,- ikke nødvendigvis i slekt med Lembach selvom hun bruker dette navnet. Dog iht. til Odd OttesenJohan Jochum Calensky er omtalt som skolemester i Høland rundt 1760.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.