Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Willy Einar Johannessen

[#84224] Voss - David Nilsen Rørlien og Maritte Brynjelsdtr Rødde

Recommended Posts

Gjest Willy Einar Johannessen

David Nilsen Rørlien og Maritte Brynjelsdtr Rødde er oppført som foreldre til Bryniel i 1757. Hva betyr Confirmeret hjemmedåp? Og er det noen som vet mer om David og Maritte?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Norodd Hagenson

Confirmeret hjemmedåp betyr at barnet var døpt hjemme, vanligvis straks det var født, og typisk fordi man fryktet at barnet kunne dø før det kunne døpes i kirken. Presten bekreftet dåpen i kirken senere.Vossaboki finnes på www.ullstad.com, men jeg kom ikke inn akkurat nå.Jeg vet om to Nils som bodde i Røyrlidi i første halvdel av 1700-tallet, og det er naturlig å lete etter Davids far blant dem: [url="Http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=17&filnamn=vossVigd&gardpostnr=458&merk=458#ovre>Lenkeog

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Norodd Hagenson

I Vossaboki, bind 3 side 283, står det at det er Nils Larsson og Sisslja Torgilsd. som er foreldre til David.Ved nærmere ettertanke er nok Nils Oddson og Guro Olsd. i eldste laget til å få barn når de gifter seg så sent som i 1735, Guro er født ca 1689.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.