Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Eva Hjelen

[#84483] Gjertrud Olsdatter eller Gjertrud Arntsdatter i Meldal

Recommended Posts

Gjest Eva Hjelen

Hei - en problemstilling blir fort til to nye, det er vel en slektsforskers hverdag. Jeg hadde tidligere et tema om Clemmet Andersen i Meldal og hans døtre tema 84043 [url="http://da2.uib.no/cgi-win/WebDebatt.exe?slag=listinnlegg&debatt=brukar&temanr=84043&sok=hjelen&nr=1&antinnlegg=5&startnr=&antall=&spraak=#anker>Lenke . Mor til hans datter Gurru, ble ved Gurrus fødsel oppgitt til å være Gjertrud Olsdatter Ree. Vi har den siste uka hatt intens mail-dugnad mellom etterkommere av Gurru og lokalkjente Magne i Meldal. For hvem var denne Gjertrud Olsdatter? Kanskje det rett og slett ikke var Olsdatter men Arntsdatter? Her er indisiene - korriger oss mer enn gjerne.Ved Gurrus fødsel nevnt som Gjertrud Olsdatter Ree: Lenke Ved folketelling 1815 i Meldal ser det ut til at Gurru bor sammen med sin mor og søster Maren født i 1800. Her er Gjertrud nevnt som Arntsdatter. De bor på Hoelien i Meldal. LenkeVi har kommet til at det er feilskrevet i 1809, Arntsdatter har blitt til Olsdatter. Videre arbeid med å finne ut riktig Gjertrud har gitt oss følgende.Gjertrud Arntsdatter, og tvillingen Ole, var født i 1773, uægte, av foreldrene Arn Tuven og Gjertrud Knudsd. Ofstad Lenke Hun konfirmeres i 1788 i Meldal. Gjertrud gifter seg i 1794 med Soldat Ole Arentsen Blokken. Deres førstefødte Arnt, blir døpt i Meldal i 1794. Videre får de Marit i 1797, døpt i Orkdal, så tidligere nevnte Maren i 1800 hun også født i Orkdal. Ved Marens dåp er ikke morens navn nevnt. I 1801 bor alle 5 i Orkdal, her skrives Gjertrud som Olsdatter. En eller annen gang mellom 1801 og 1809 dør soldat Ole.Vi tror at Gjertrud og Maren ihvertfall, flytter tilbake til Ree-området i Meldal. Hun treffer Clemmet og får datteren Gurru. Ved folketellingen 1815 bor Gjertrud sammen med de to yngste døtrene, Maren og Gurru.Så ser det ut til at Gjertrud Arntsdatter blir gift på nytt i 1817, med skindfeldmaker Lars Olson Runtom. Nr 3 i 1817:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Eva Hjelen

Hei, Gjertruds andre ektemann døde i 1825, Lars Olsen Solumsøjen. LenkeEr det noen som kjenner til min Gjertrud - som kan bekrefte eller avkrefte våre teorier?Eva Hjelen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.