Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Torgersen

[#84484] Skifte toller NOVOCK Mandal 1702 - KORREKTURLESING

Recommended Posts

Gjest Per Torgersen

Ber om hjelp til korrekturlesing av avskrift av skifte til NOVOCK i Mandal 1702. Jeg håper virkelig noen er villig til å korrekturlese avskriften, samt å tyde noen manglende ord og bokstaver.Orignal her er her: Skifteprotokoll Mandal 5 folie 8 ff: [url="http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24410/8?size=full&mode=0>LenkeAvskrift er her: Siden skiftet er på mange sider, har jeg nummerert 449 linjer og lagt det ut her:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Torgersen

Dette skiftet bør være interessant for mange med tilknytning til Mandal og sjøfartsmiljøet i omegn.For eksempel er omkring hundre personer og en rekke fartøy, nevnt i skiftet. Her kan man finne navn på enker etter avdøde personer som tidligere ikke har vært kjent. Her står om at graven hans ble åpnet etter at han ble begravet - er det vanlig?Både kongen av Mandal og kongen av Danmark er nevnt...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sivert Perry Nerland, Nerland, 6444 Farstad.

Ja dette er et interessant skifte, og jeg håper at mere lokalkjente enn undertegnede, kan være behjelpelig med dette. Imidlertid, så vil jeg her få nevne, at det var helt vanlig å åpne gravene til de 'bedre stilte' i denne tida. Graven ble åpnet for at han skulle få den siste hvile hos sin avdøde hustru. Dette skjedde forøvrig 'aldri' i denne tida hos den såkalte 'Kari eller Ola', som forøvrig ikke var av 'fiffen', men dette er jo ei kjent sak i seg selv, som kanskje ikke trenger nærmere debattering ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.