Gå til innhold
Arkivverket
JanA

Foreldrene til Mathilde Magrethe Meyer Halden

Recommended Posts

JanA

Jeg har funnet Mathilde Margrethe Meyer, født i Halden 1811. Hun ble døpt i Halden 09.11.1811, Hun ble konfirmert i Halden 1828 Hun er ført på side 555 i klokkerboken som konfirmant nr. 8.

Foreldrene er Claus Meyer og Antonette Cathrine Treyel. Etter morens navn står det "Lynn" Hva skal det bety? Jeg har sett gjennom kirkebøkene etter 1811 for eventuelt å finne flere barn, men har ikke funnet det. Derimot har jeg sett "Lynn" etter et annet navn også. Er Lynn et stedsnavn? Foreldrene til Mathilde har jeg ikke funnet i folketellingen for 1801, med mindre en Claus Meyer, 15 år og gullsmedlærling i Bergen er samme person. Jeg tror vel egentlig ikke det, siden den Claus Meyer som bor i Halden har noe med skipsfart å gjøre. Treyel finner jeg ikke noen steder.

Familien må kanskje ha hatt en viss posisjon i byen siden flere av Mathildes faddere hadde kjente navn som, Møller, Elster, Hamilton og Printz.

Jeg håper at noen kan gi noen tips om hvordan jeg finner ut mer om Mathildes foreldre.

MVH

Jan

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.