Gå til innhold
Arkivverket
Hege Schei

tyding av kirkebok fra Røra, Salberg

Recommended Posts

Hege Schei

Jeg håper på hjelp til å tyde teksten tilhørende Karen Skei og Iver Martin Skei. De er begge babtister i Værdalen menighet. Fra annen kilde vet jeg at hun døde 2.4.1914 og han døde 1.1.1915. Til venstre mener jeg det står ingen melding mottatt ..... Kan det være parulis (en slags tanbyll) etter Martin Skei ? http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?uid=127815&urnread_imagesize=full&show=149#toppen. Håper jeg har klart å legge innlenken riktig. Kirkebok er for Røra (Salberg) 1879 - 1918, minestrialbok, døde dissentere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Til venstre står det: 'Ingen melding mottatt fra politimesteren 1/1 - 15' Under merknaden til høyre som begynner med 'Døds', kan jeg bare se 'og sendt til Værdalens babtist.. forstander 11/1-15'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else B. Rustad

Merknaden til høyre:

 

Dødsanm. fra lensmanden i Ind. mottatt og sendt til Værdalens baptistmhts. forstander 11/1 15.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hege Schei

Tusen takk for hjelp. Dette hjalp meg videre. I og med at dødsmeldingene blir sendt til Værdalen, begynte jeg å lete i kirkebøkene i Verdal, og fant Karen der.

 

Begge døde relativt tidlig, spesielt sett i forhold til etterkommernes høye levealder. De døde også med kort mellomrom. Jeg lurte derfor på hva dødsårsaaken var. I Verdal fant jeg at Karen døde av Kræft. Har prøv å lese det som står etter Martin - kan det være parulis ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.