Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

"The Savoy - Lombard war" - i midten av 1400-tallet

Recommended Posts

Leif Salicath

Jeg finner en gammel ane som var "One of the Leaders in the Savoy - Lombard War, but loose and lost his head in the year 1460" og forsøker å finne mere om Lombarder og Savoy (The House of Savoy) og den nevnte krig. Han bisto under et plyndringstokt under Krigen mellom Freiburg og Savoyen, men etter freden i Morat fortsatte han fientlighetene, ble fanget og halshugget i 1460. Hans farfar var borgermester i Morat på slutten av 1300-tallet.

 

Både Savoy og Lombard er kjent fra før 700-tallet, men jeg drukner litt i fragmenter av historien på Google og leter etter bedre kilder.

 

Det var visstnok mange "Lombard war", men denne krigen skal ha vært på midten av 1400-tallet. Den kalles også krigen mellom Freiburg og Savoy. Savoy var hertug/konge-dømmet som strakte seg fra Nice til Geneve iflg. Google. Lombardene var særlig sterke i Freiburg i nåværende Sveits.

 

Er det noen historikere i dette forum som har mere om denne krigen ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.