Gå til innhold
Arkivverket
Marita Brandsøy Lystad

Skilsmisse Jølster 1857

Recommended Posts

Marita Brandsøy Lystad

Hei!

 

Jeg har noen spørsmål vedrørende min tipp-tipp-oldefar Tollef Nilsson Løset f. 2.mars 1820 på Løset i Jølster, d. 17.mars 1892 i Hausvik i Haus. Tollef giftet seg på Jølster den 9.oktober 1842, med Oline Knutsdatter Aasen f. 1823 Jølster.

 

Dette paret får tre barn:

Nils Kristen 1842-1843

Nils Johannes 1844-1845

Nils Tollef 1846-?

 

Ekteskapet blir ikke videre vellykket, og den 10.januar 1856 får Tollef en sønn (Christian Theodor)i Haus. Han gifter seg trolig ikke på nytt, men får videre barna Andreas Bertin (f. 1858 i Bergen), Inger Johanne (f. 1863 i Kinn) og Anne Marie (f. 1881 i Haus)- alle med ulike mødre.

 

Oline Knutsdatter Aasen gifter seg på nytt i Korskirken i Bergen den 22.november 1863, med Christen Helgesen Strand, også han fra Jølster. I kirkeboka står det innført at hennes forrige ekteskap ble oppløst ved dom den 7.juli 1857.

 

Går det an å få vite hva som står i denne dommen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Dommen er ikke ført i Sunnfjord dombok, men det er vel like sannsynlig at denne dommen er avsagt i Bergen eller Nordhordland?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marita Brandsøy Lystad

Ja, det har du nok helt sikkert rett i, siden både Tollef og Oline flytter fra Jølster. Oline er registrert som utflyttet til Bergen i 1851. Har ikke funnet utflyttingen til Tollef, men han får jo sønnen Christian Theodor i Haus i 1856- og er vel da sannsynligvis flyttet fra Jølster også han.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.