Gå til innhold
Arkivverket
Arne-Sten Christiansen

Retur fra USA 1908 skipslister?

Recommended Posts

Arne-Sten Christiansen

Min farfar Adolph S. Christiansen (til USA 1885) returnerte fra Chicago til Norge med familien sin i 1908. I 1910 bor han med sin kone,Serene, og sønn, Reuben (min far) i Pilestredet 102 i Kristiania, men jeg vet at også datteren Ione var med til Norge. Hun reiste seinere tilbake til USA alene. Jeg er nysgjerrig på om det finnes skipslister tilgjengelig på nett for slike som returnete til Norge. Hvor i USA ville de reise fra med skip når de kom fra Chidago? Kan det eventuelt finnes andre kilder. Jeg gjør oppmerksom på at jeg har brukt skrivemåte for navn slik det står i folketellingen for 1910. Min farfar skrev tidligere og seinere navnet sitt: Adolf Syver. Min farmor (ikke kjødelig, min fars stemor)Serine og min far Ruben.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Harald Myhre

Det finnes vel ikke noen slike passasjerlister over hjemvendte fra USA. Fra Chicago? Vel antagelig båt fra Milwaukee/Chicago over sjøene via Quebck til New York og videre til Europa.

 

 

 

 

 

 

Hans Myhre, Nes Hedmark

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arne-Sten Christiansen

Fantes det noen form for registrering i Norge for hjemvendte?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

På Ancestry skal det finnast lister over "border crossings" mellom USA og Canada. Dessutan "incoming passenger lists" for dei som reiste via UK (Storbritannia) tilbake til Europa.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.