Gå til innhold
Arkivverket
Lars Ole Klavestad

Halvorsen og Martin Arkitekter

Recommended Posts

Lars Ole Klavestad

post-1583-0-57979200-1301433622_thumb.jpgJeg er på jakt etter opplysninger om arkitektene G.H. Halvorsen og Edgar Martin. De drev firmaet Halvorsen og Martin Arkitekter i Kirkegaten 14-18 i Oslo på 1930-tallet. G.H. (Gunnar Halvor) ble født 26. mars 1896 (Oslo) og døde 30. mars 1952 (Oslo). Han vokste opp i Moss, hvor foreldrene drev hotell. Han ble gift med Jenny og hadde en datter som het Eva. De ligger gravlagt på Vestre Gravlund. Gunnar H. virker å ha vært aktiv i menigheten Bærøa. De bodde i Laura Gundersens gate 4 ved Bislett. Edgar Cecil Martin ble født 6. mai 1902 (Oslo).

 

De to tegnet blant annet en flere særegne funkishus i Fredrikstad i perioden 1934-39, men har sikkert også satt spor etter seg en rekke andre steder. Jeg lurer også på hvilken tilknytning arkitektene kan ha hatt til Fredrikstad.

Jeg har satt meg til mål å spore opp flest mulig av bygningene de har tegnet og finne ut mer om hvem de var. Er det noen som kjenner til bygninger (adresser) de står bak (enten sammen eller hver for seg), som kan komme med andre opplysninger om deres liv og virke, eller som kjenner til deres etterkommere eller arkiv er jeg takknemlig for svar. Ut fra deres arbeider å dømme (se foto) virker Halvorsen og Martin Arkitekter å ha vært svært formsikre. Forhåpentligvis kan mer "kjøtt på benet" bidra til at deres arbeider kan komme mer fram i lyset.

 

Lars Ole Klavestad

landskapsarkitekt mnla / rådgiver hos Fylkeskonservatoren i Østfold

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.