Gå til innhold
Arkivverket
Ingri Ahlsen

Engelhart Axelsen f 28.febr 1876

Recommended Posts

Ingri Ahlsen

Augustinus Engelhart Axelsen (Akselsen) f 28.febr 1876 i Kristiania, finner jeg i Folketellingen for Fet kommune i 1910. Han er tømmerhugger, ugift, bor på Norum af Hektner. Har lett i kirkebøker etter vielse, dødsfall - finner han ikke. Kan noen hjelpe meg?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ingri Ahlsen

Takk. Ja, han er i Fet også i 1900. Han er født i Kristiania, men jeg tror foreldrene døde tidlig, og at han ble "sendt bort". Har heller ikke funnet konfirmasjonen, hverken i Kristiania eller i kommunene rundt Fet. Men hvor han blir av etter 1910 forstår jeg ikke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ingri Ahlsen

Prøver igjen: Jeg har ennå ikke greid å finne Augustinus Engelhart Axelsen ETTER 1910. Noen som kan hjelpe meg nå?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Carsten Schanche
Ingri Ahlsen

Takk for henvisninger. Jeg har søkt litt mer på Engelhart og hans familie. Foreldrene (Axel og Olufine Arnesen) fikk støtte fra fattigvesnet 26.4.1881 http://www.arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet/Om-Digitalarkivet/Om-kjeldene/Fattigvesenet-i-Kristiania.

Jeg antar at Engelhart og hans to brødre ble sent til forskjellige kommuner rundt Kristiania gjennom fattigvesnet - antar faren døde ca 1881-82 , Olufine er enke i 1882 (adresselister/Kr.ia, i Strandgt. 3b). Ingen i denne familien er reg. på folketellingen i Kristiania 1885. Engelharts bror Axel Oscar (f 23.11.1874) blir konfirmert i Jevnaker/Lynner 11.5.1890 (drar til Amerika senere i 1890, men jeg vet ikke mer) og broren Gustav Adolf (f 9.9.1877) konf. i Ås 2.10.1892 (vet ikke hvor det ble av han seinere - ikke reg på folketelling 1900).

Det kunne også vært interessant å vite om de tre brødrene virkelig ble registret av fattigvesnet, splittet opp og sendt bort hver til sine familie. Og selvfølgelig hvor det ble av dem seinere i livet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.