Gå til innhold
Arkivverket
Håvard Moe

Skuleverket ca. 1870

Recommended Posts

Håvard Moe

Hei godtfolk,

 

er det nokon som har historisk kjennskap til skuleverket på slutten av 1800-talet, eventuelt kan peike meg i retning av litteratur kring emnet?

 

Eg registerer at det etter kvart har dukka opp ganske mange spørsmål på lista mi kring korleis dette var organisert, skulealder, etc.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Det finst sikkert mykje god litteratur om emnet, og ein del av dei nyare bygdebøkene har nok ein del om emnet. Det er i alle fall tilfellet her i Gloppen, der bd 2 av bygdeboka har fleire kapitel om skulestellet i ulike tidsbolkar. På den tida du nemner er ein i alle fall midt i overgangen frå omgangsskule til eigne, faste skulehus. På vår gard er det to bruk, og begge bruka bygde nye hus i perioden 1870-77, og begge hadde ein stor sal i andre etasje som vart kalla Skulelemmen. Desse var i bruk fram til ein gong på 1890-talet då det vart sett opp eige skulehus i tunet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.