Gå til innhold
Arkivverket
Susann Lu

Fosterföräldrar

Recommended Posts

Susann Lu

Hej!

Försöker hitta foserföräldrarna till en Anna Winter som ska ha bott i Våg, Stiegen. Han heter Sverdrup Svensen (Olsen?) och hon Birgitte/a. Har tittat i folketellingen 1910 men inte hittat ngt. Vad gör jag för fel??? Han levde iaf. fram till kriget medan frun dog ngn tid före.

Susann

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Susann Lu

Nu har jag hittat honom i gravminner, där står det att han heter Sören Svendesen född 1863 och dog 1943. Men jag hittar honom likväl inte.

/Susann

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Susann Lu

Berit!!!

Tack så mycket för hjälpen!!! Jag hade försökt hitta dem i 1900 också, men utan resultat... Av någon anledning har jag väldigt svårt att hitta personer i folketeelingen 1900 och 1910 medan de tidigare brukar gå bättre... Är ju novis på släktforskning i Norge och är så tacksam för all hjälp jag får av er i Norge! Hans dop hittade jag faktiskt genom att just söka honom i folketellingen 1865.

Ännu en gång tack för hjälpen!

mvh

Susann

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

Min erfaring med 1900 er at det sjelden er riktig fødested, så det søker jeg ikke etter. 1910 er ikke så enkel å finne ut av.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grete Steigberg

Hei!

 

Birgitte og (Søren) Sverdrup Svendsen er min avdøde fars onkel og tante, og det er Birgitte som er hans biologiske slektning.

 

Hun er født på Steigberget den 02.09.1866, og er eldste barn til Ole Jensen og Elisabeth Karoline Willumsen. Hennes døpenavn er Birgitte Kristine Olsdatter (Steigberg). Jeg kan forresten ikke se at Birgitte og Sverdrup er oppført i Slektsbok for Steigen under Våg.

 

Sverdrup Svendsen var sønn av Jonas Svendsen fra Åsjord i Leiranger og Ingeborg Margrethe Hansdatter fra Skjelstad i Leiranger, som da har bosatt seg i Våg. Disse er oppført i slektsboken under Våg s. 163, men Søren Sverdrup og broren Josef er ikke nevnt som barn.

 

Birgitte sin oldemor ( i ren kvinnelinje) er Elisabeth Winther Andersdatter. Hun er av Hamarøy Wintherslekt, født ca. 1764 på Kaldvåg (Hamarøy). Da hun giftet seg, for andre gang, bosatte ekteparet på Burøy i Steigen. En liten øy som ligger vel 500 meter fra Våg i luftlinje. Nevner dette siden forbindelser til Winther slekt tidligere er tatt opp.

 

Digresjon:

Etter at Steigen ble opphevet som lagmannssete i 1797 ble øyen solgt, da den var en del av lagmannnssetet. Johan Christin Kjelstrup og konen Elisabeth kjøpte da øyen og drev en tid handel/gjestgiveri, som absolutt siste stasjon før Lofoten. I bygningen der befant det seg visstnok en god del av inventaret som tidligere stod i lagmannsgården, dette ifølge bygdebøker. Imidlertid gikk virksomheten deres konkurs etter en del års drift.

 

 

Tilbake til saken. Birgitte og Sverdrup var så vidt jeg kjenner til barnløse og drev butikk i Våg. Interessant å få vite at Anna Winther var fosterbarn hos dem. Ekteparet var forøvrig beslektet i fjerde ledd.

 

 

Grete

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.