Gå til innhold
Arkivverket
Sigmund Hope

Militære i kjelden ca. 1700

Recommended Posts

Sigmund Hope

Ettersom det no er sett i gong eit fint arbeid med å forsøka å gjer skoskatten frå 1711 meir tilgjengeleg, tenkte eg at det kunne vera greit å spørja kven ein kan venta å finna i oversikta over skoskatten, og andre kjelder.

 

Eg har har sjølv forsøkt å leita etter militære personar i ulike kjelder frå byrjinga av 1700 (inkludert skoskatten), men utan å finna personane eg leiter etter. I utgangspunktet tenkjer eg at dei militære kanskje slapp unna ein del skattar, men eg veit ikkje kva reglane var. Eksisterer det ei grei oversikt over kva mantal og skattelister som inkluderer militært personell, og kven som ikkje gjer det. Kor vill i såfall dei militære vera registrert, (garnison, by, gard)?

 

Eg er spesielt interessert i å skaffa meg ei oversikt over underoffiserar som tenestegjorde i nærleiken av Halden mellom 1690 og 1720. Er det nokon som har tips til kva som finst av oversikter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Offiserene vil normalt dukke opp i koppskattlister, mens soldatene nok var fritatt for de fleste.

 

det er de militære rullene som vil være beste sted å jakte på opplysninger om soldater og befal. Der ligger en del av materialet lokalt, i statsarkivene, men mye ligger i Riksarkivet, bl.a. i Kommanderende generals arkiv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.