Gå til innhold
Arkivverket
Lars Rottem Krangnes

Kjelvik i Kistrand: Om paginering og manglande sider (?) i kyrkjebok

Recommended Posts

Lars Rottem Krangnes

Hei!

 

Nedst på side 286 i ministerialbok nr. 1 for Kjelvik i Kistrand (1764-1782) har presten gått tom for plass midt i ein dåpsinnførsel frå 17. oktober 1790, og skriver vide cæter: pag: 359. Men nokor side 359 finst ikkje innskanna, og dåpsinnføringane i den neste kyrkjeboka startar ikkje før 1. juli 1792. Er delar av ministerialbok nr. 1 tapt? Pagineringa er generelt noko spesiell, det er i alle fall ikkje skanna inn noko mellom sidene 89 og 240. Deretter går dei skanna sidene fram til 303.

 

Ministerialboka er altså katalogisert som nr. 1, men på den første sida med tekst står det "No 2". Eg reknar med dette tyder at den opphavlege kyrkjebok nr. 1 ikkje eksisterer, og neppe nokon gong har vore hos Statsarkivet?

 

 

mvh

 

Lars Rottem Krangnes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Solbjørg Ellingsen Fossheim

Hei

Her er det blitt en mangel som du heldigvis har oppdaget! Sidene 359-362 eksisterer med innførsler av døpte 1790-1792. Vi skal så raskt som mulig få skannet sidene og rettet opp mangelen.

For Kistrand/Porsanger har vi ingen eldre ministerialbøker, men som du skriver så er dette bok nr. 2, så det må ha eksistert en bok nr. 1 som dessverre har gått tapt.

 

Vennlig hilsen

Solbjørg Ellingsen Fossheim

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.