Gå til innhold
Arkivverket
Aud Kalland Sterten

Deltok Anders i borgerkrigen?

Recommended Posts

Aud Kalland Sterten

Min fars grandonkel emigrerte og ankom New Orleans 18. oktober 1850. Han oppholdt seg hos nordmannen Johan Norbo i Dallas, Tx en tid etter ankomsten. I 1860-tellingen finner vi han i Pino Alto Gold Mines i New Mexico, ført som A. L. Sterten.

 

Min far har blitt fortalt at han kjempet og falt i borgerkrigen. Han var yrkesmilitær før han reiste ut. Anders var født i 1825.

 

Wilhelmine Brandt har i boka "Slægten Benkestok" skrevet dette om Anders Lorentzsen Sterten; "Underoffisier Sterten, fra 1862 Kaptein i Unionshæren i Amerika". Nå var det hans første kone som var av Benkestokslekt. Samme opplysning finnes i "Slekten Lossius i Norge".

 

Jeg har så langt ikke funnet amerikanske kilder som bekrefter at han deltok i borgerkrigen.

 

Han ble gift for andre gang i 1849 med Jørgine. I 1865 finner vi Jørgine i Trondheim, ført som enke. Lenke

 

Kanskje kan noen med mer erfaring i å søke i de amerikanske kildene finne ut om han endte sin tid i Amerika på slagmarken?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aud Kalland Sterten

Takk for responsen.

 

Anders er dessverre ikke registrert hos Vesterheim.

 

I'm looking for Capt. Sterten, who served with the union army from 1862, he was born 1814 in Norway (Trondheim/Kristiansund). He emigrated to the US between 1846 and 1861. Opplysningene er ganske sikkert fra boka "Slægten Benkestok". Der har han fått feil fødselsår.

 

Jeg mener det er noe usannsynlig at han var en del av Unionshæren, - sannsynligvis ligger løsninga i New Mexico og de kildene som ev. er bevart der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.