Gå til innhold
Arkivverket
Kjerstin Kruse

Kristian Johansen Valberg

Recommended Posts

Kjerstin Kruse

Hei er det noen "Lofotinger" her inne som vet noe om min slekt

 

Driver å forsker på min fars slekt som er i fra Valberg i Vestvågøy. Etter å ha lett i kirkebøkene, folketelling og bygdebøker har jeg funnet ut en del.Kan ikke finne noe under utflyttede verken i Valberg eller Borge da kirkebøkene her tydeligvis er mangelfull.

 

Leter etter min oldefar Kristian Johansen f 1846, Sønnene Joakim Kristiansen 1886 og Magnus Kristiansen 1894 Klauva, Valberg. De er å finne i folketellingen for 1900. Men i 1910 finner jeg dem ikke. De andre familiemedlemmene finner jeg i andre deler av landet på samme folketelling.

 

Kristian var gift med Olea Larsdatter f.1851 i fra Buksnes i Vestvågøy. Til Opplysning vet jeg at Gården i Klauva ble solgt i 1906. Familien ble da trolig delvis oppløst. Olea og Kristian Skilte lag i hvert fall før 1910. Finner henne i folketellingen for 1910. Da er hun bosatt hos sin Eldste sønn Laurits i Kragerø, da var hun oppgitt som enke uten at hun var det. Det er et mysterium hvor Kristian ble av. Pappa som er født i 1929, husker som barn at de fikk beskjed om at han var død. Mener også å huske at han den gang var bosatt i Vågan. Har leitet i Dis (slektsforskningsside) over begravede, men ute resultat.

 

Har også prøvd å leite etter utflyttede fra Valberg, men det er vanskelig da det ikke er skannet kirkebøker på utflyttede…

 

Joakim og Magnus emigrerte til USA, ingen vet når de dro, hvor gammel de var og hvor de bosatte seg. Pappa har her også bare vage minner  Å lete etter norske emigranter, vil jo være som å lete etter en nål i en høystake

 

Kan jo nevne at Kristian var sønn av Johan Henrik Jakobsen f 1815 og Malena Bergitte Jakobsen (Kristiansdatter) f. 1821 begge i fra Øksnes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjerstin Kruse

Takk for det. Men den har jeg allerede :) Problemet er at jeg finner dem ikke i 1910. Så hvor dro dem?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Heidi Økern

Joakim blir konfirmert i Borge 16. juni 1901: Kildeinformasjon: Nordland fylke, Borge i Borge, Ministerialbok nr. 880A08 (1899-1908), Konfirmerte 1901, side 176.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=4366&idx_id=4366&uid=ny&idx_side=-141

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060613030142.jpg

(han er nr 55 på denne siden) ... så de er i alle fall der så lenge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.