Gå til innhold
Arkivverket
Arne-Sten Christiansen

Johan Nicolaus Lockes kone Anne Henrichsdatter

Recommended Posts

Arne-Sten Christiansen

Johann Nicolaus Locke som ble født i Arnstadt i Tyskland og endte opp på Bekkelaget i Aker var gift to ganger. Hans andre kone var Anne Henrichsdatter som, følge mine opplysninger, ble født i Piaache, Tyristranden i 1719. Informasjonen har jeg fått via Geir Kamsvaag Berntsen gjennom en tidligere sak i gamle brukerforum. Han har sendt meg slektsoversikt for min oldefar Christian Olsen. Det meste er svært godt kildebelagt. Det har gjort det lett å finne kildene når jeg legger informasjonen inn i slektsprogrammet mitt, men for Anne Henrichsadatter er det ikke nevnt kilder. Jeg har regnet med at det er kirkebøkene i Hole i Buskerud som er stedet der jeg skulle finne kilden for hennes fødsel. Jeg finner 3 Anne i 1719-1720. To av dem ser ut til å ha hatt far som heter Henric. Bokstavene som er brukt i navnet er svært forskjellig, men jeg tolker begge til å være Henric. Nå lurer jeg på om det er noen lesere som kjenner fasit eller kan hjelpe meg å finne om en av disse er rett. Begge er funnet i Buskerud fylke, Hole, Ministerialbok nr. I 1 (1716-1765). Den første er døpt i 1719 og er på s.31. Den andre er døpt i 1720 og står på s.49. Om noen kan hjelpe, så er jeg også interessert i tyding da jeg ikke er så god på dette ennå.

 

Jeg prøde å legge inn permanent sidelenke til begge alternativene, men i forhåndsvisninga så det ikke så bra ut. Har lett etter hjelp, men ikke funnet noe. Tenkte jeg bare skulle markere teksten jeg ville ha lenge på og så velge lenkeikonet slik jeg gjør i word, men lenkene ville bare legge seg fremst i innlegget og ikke der jeg ville ha dem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

Jeg la inn datoen i ditt forrige debatt om samme emne. Datoen var 5.mai 1719.

 

Gården het vel Hollerud gnr.77, og ikke Holterud. Den ligger i nordre Tyristrand i Hole.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.