Jump to content
Arkivverket

Arresteret på slottet 1815


Richard Johan Natvig

Recommended Posts

Richard Johan Natvig

I Korskirken, Ministerialbok nr. A 12 (1786-1832), Døde og begravede 1816, side 98, er dødsfallet til et jentebarn registrert: “Landeværn / nu arresteret paa Slottet / Torbiørn Halstensen Jordals Datter Walborg død den 10 Decemb.” (lenke). I avskriften Døde i Bergen 1668-1815 (lenke) er det innført en merknad som ikke kommer fra kirkeboken: “Døde Hos Faderen”. Er det mulig å finne ut hvorfor Torbjørn Halsteinson var arrestert, og har det noe med datterens død å gjøre?

Link to post
Share on other sites
Yngve Nedrebø

Vi har protokoll over slavene på Bergenhus festning 1766-1810, og den neste begynner angivelig i 1808, men det er ikke helt presist, det er slaver satt inn fra 1808 som er med. Selve oppsettingen av protokollen er snarere i 1818. Der finner jeg ikke Torbjørn H. Jordal. Hans opphold på festningen synes derfor å ha vært kortvarig, og det er litt rart, siden det stort sett fra livstidsfanger som satt der. Men han var landevernssoldat, og kan ha fått straffen i forbindelse med sine militære plikter. I så fall skal det være i auditørprotokollen vi kan finne forklaringen. Jeg skal prøve å sjekke regiments- og garnisinsauditørenes protokoller. Jeg tror ikke det har noe med datteren eller hennes død å gjøre.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.