Gå til innhold
Arkivverket
Oddbjørn Borch

Gunhild Rochlin

Recommended Posts

Oddbjørn Borch

Kan noen hjelpe meg med forbindelsen mellom Gunild Rochlin og Karen Marie Erichsdatter i dette skiftet: http://arkivverket.no/URN:sk_read/25026/354/ Se også mot slutten av skiftet - der nevnes Karen på nytt med vergen Esaias Rasmussen.

 

Mvh Oddbjørn Borch

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein O. Tislevoll

Hei,

 

Karen Maria Erichsdatter var ihvertfall umyndig ved skifte i 1787 og hadde verge Esaias Rasmusen Röe. Kan ikke finne ut hvordan Karen og Gunhild Rochlin var beslektet, men må vel ha vært nært, siden hun var hennes eneste arving. Hun arvet 21 rdl (riksdaler), 2 ort og 2 skilling. Må antagelig ha vært hennes mor, tante eller bestemor ? Karen var ugift ved skifte og vergen skulle passe på at pengene skulle brukes på beste måte for Karen i fremtiden. Esaias bodde i Lavangen, han bodde i nærheten av der Karen Maria hadde sitt oppholdssted, derfor ble han utnevnt til hennes verge. Det betyr kanskje at Esaias og Karen også var beslektet på en eller annen måte. Var ganske vanlig at dem som var verger var slektninger til dem som var umyndige.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.