Jump to content
Arkivverket
Knut Rage

Nettside om slekta mi

Recommended Posts

Knut Rage

Eg har nyleg laga ei nettside som tek føre seg slekta mi - Knudsen og Rage i Stavanger, Bøe i Bergen og Ødegaard på Mysen. Sjølv om dette i utgangspunktet er ei privat slektshistorie, vil mykje av stoffet også ha almen interesse. Mange av personane i mi slekt har markert seg på ymse vis, som t.d. min oldefar på farssida Johannes Knudsen som var kveker, sonen Johannes jr. som starta Viking Sardines Factory i Stavanger, min oldefar på morssida Ingebrigt Bøe som i tre år jobba med oppføringa av Ole Bull sin praktvilla på Lysøen, eller min andre oldefar på morssida A.K. Ødegaard som grunnla Smaalenenes Avis i Østfold som kjem ut den dag i dag. Eller min farmor Josefine Rage som i 1901 vart mellom dei første kvinnelege bystyremedlemmene i Stavanger.

 

Nettsida vil vera i stadig endring i tida frametter. Eg sit på mykje materiale i form av dokument, brev, litteratur og ikkje minst bilete som det vil ta tid å gå gjennom. Alt dette stoffet vert lagt ut på nettet etter kvart.

 

Nettsida finn du på denne adressa: www.knutrage.info

Share this post


Link to post
Share on other sites
Erling Hoel

Hei Knut Rage!

 

Ble nysgjerrig og titta på sidene dine.

Et fint nettsted!

Selv har jeg ingen forbindelse til din slekt, men sikkert andre kan ha nytte og glede av denne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knut Rage

Takk, Erling!

 

Eg er forholdsvis fersk når det gjeld slektsgransking, men har vore så heldig å sitja på mykje dokumentasjon og valde difor å bruka tid på å gå i djupna og laga ei slik nettside - som vil koma til å bli ein vedvarande prosess ei god stund frametter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.