Gå til innhold
Arkivverket
Knut Rage

Nettside om slekta mi

Recommended Posts

Knut Rage

Eg har nyleg laga ei nettside som tek føre seg slekta mi - Knudsen og Rage i Stavanger, Bøe i Bergen og Ødegaard på Mysen. Sjølv om dette i utgangspunktet er ei privat slektshistorie, vil mykje av stoffet også ha almen interesse. Mange av personane i mi slekt har markert seg på ymse vis, som t.d. min oldefar på farssida Johannes Knudsen som var kveker, sonen Johannes jr. som starta Viking Sardines Factory i Stavanger, min oldefar på morssida Ingebrigt Bøe som i tre år jobba med oppføringa av Ole Bull sin praktvilla på Lysøen, eller min andre oldefar på morssida A.K. Ødegaard som grunnla Smaalenenes Avis i Østfold som kjem ut den dag i dag. Eller min farmor Josefine Rage som i 1901 vart mellom dei første kvinnelege bystyremedlemmene i Stavanger.

 

Nettsida vil vera i stadig endring i tida frametter. Eg sit på mykje materiale i form av dokument, brev, litteratur og ikkje minst bilete som det vil ta tid å gå gjennom. Alt dette stoffet vert lagt ut på nettet etter kvart.

 

Nettsida finn du på denne adressa: www.knutrage.info

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Erling Hoel

Hei Knut Rage!

 

Ble nysgjerrig og titta på sidene dine.

Et fint nettsted!

Selv har jeg ingen forbindelse til din slekt, men sikkert andre kan ha nytte og glede av denne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Knut Rage

Takk, Erling!

 

Eg er forholdsvis fersk når det gjeld slektsgransking, men har vore så heldig å sitja på mykje dokumentasjon og valde difor å bruka tid på å gå i djupna og laga ei slik nettside - som vil koma til å bli ein vedvarande prosess ei god stund frametter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.