Gå til innhold
Arkivverket
Eva Hjelen

Fotograf H. Eriksson

Recommended Posts

Eva Hjelen

Hei,

 

Vi har funnet et gammelt bilde - trolig tatt ca 1905. Bildet er tatt utenfor gården Hamnvika i Kjørsvikbugen, Aure kommune. Vi kjenner igjen, og har resonnert oss fram til hvem som er på. Bl.a. Barbro Einersdatter Svinsaas Botten og døtrene Maria og Gjertrud.

På papp-rammen står det Fotograf H. Eriksson. Er det noen som kjenner til denne fotografen? Var det en omreisende fotograf? Når var han i virksomhet?

 

Takk for alle innspill - og skulle noen ha sett dette før og vet hvem som er hvem - så tar vi i mot med stor takk.

 

Eva Hjelen

og to menninger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Eva Hjelen

Hei, glemte å legge ved bildet. Her er det.

Eva

post-243-0-51760000-1308086819_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arne Langås

Hei,

 

Henrik Eriksson (Ericksson, Erikson, Ericson) var opprinnelig fra Duved i Sverige, og virket som fotograf i Midt-Norge tidlig på 1900-tallet - omreisende for det meste, etter hva jeg har forstått ut fra bilder jeg har sett. I Preus Museums oversikt over eldre norske fotografer oppgis det at "H. Eriksen (Erikson)" virket i Trondheim 1920-21 - mer står ikke. Han har utvilsomt vært i distriktet i mer en 20 år før dette. Ved folketellinga 1900 bodde han på eiendommen Størseth i Stjørdal sammen med kona Hansine: http://www.rhd.uit.no/folketellinger/ftliste.aspx?ft=1900&knr=1714&kenr=011&bnr=0008&lnr=00

 

Ti år senere bor de i Trondheim: http://da.digitalarkivet.no/ft/person/pf01036806053390/

 

Ved folketellinga 1925 bor paret også i Trondheim: http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=9&filnamn=ft16011925&gardpostnr=6479&personpostnr=28124&merk=28124#ovre

 

Jeg har vært borti en god del bilder som Eriksson har tatt i Åsen (Nord-Trøndelag) i 1900-15, blant annet var han på heimgården min omkring 1914 og tok bilde av hele familien. På noen bilder i visittkortformat står det "H. Eriksson, Dufed", men ellers er de fleste uten stedsangivelse. Ingen av portrettbildene ser ut til å være tatt i et fast atelier - trolig er de tatt ute i "felten".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Eva Hjelen

Hei,

 

Takk skal du ha Arne. Da har jeg litt mere om fotograf Eriksson.

 

Hilsen

Eva

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.