Gå til innhold
Arkivverket
Ken V. Nordberg

Når i 1802 stod konfirmasjonen?

Recommended Posts

Ken V. Nordberg

Nederst på side 201 og øverst på side 202 konfirmeres 23 barn. Men hva var datoen for konfirmasjonen? Før listen over konfirmanter står det "Forngaaende Søndag". Datoen over denne (etterfulgt av fire dåpshandlinger) er "1 Sønd. eft. Trefold". Direkte etter konfirmasjonen på side 202 er datoen "1ste Søndag efter Paasken". Nederst på siden følger "St. Hans" og "2 Sønd. eft Trefold.".

 

Med datoene så hulter til bulter; hva er datoen for konfirmasjonen? Har jeg lest feil?

 

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9722&idx_id=9722&uid=ny&idx_side=-154

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

"Mandagen herpaa" bør være mandag etter første søndag etter treenighet, og når det så på linjen etter vises til "Foregaaende Søndag", skulle det etter min tolkning bety at konfirmasjonen fant sted 1. søndag etter Tr. 1802. Det skal være 20. juni. Noe som passer bra med at det påfølgende er St. Hans og 2. søndag etter Tr.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ken V. Nordberg

Tusen takk for hjelpen Yngve. I utgangspunktet trodde jeg også at "Foregaaende Søndag" viste til 1. Søndag etter Trinitatis, men denne datoen er gitt rett ovenfor (før de 4 dåpsbarna), og da kunne jeg ikke skjønne hvorfor det stod "Foregaaende Søndag og ikke "Samme dag". Men når du peker det ut så ser jeg jo at det er en dato imellom, nemlig "Mandagen herpaa", og da faller jo bitene på plass. Takk nok en gang.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.