Gå til innhold
Arkivverket
Gunn Mathisen

Nikolai Hansen

Recommended Posts

Gunn Mathisen

Hei. Jeg vet ikke hvor vanskelig dette spørsmålet kan være, men prøver :

 

Nikolai Hansen ble f. 1775 i Brønnøy der giftet han seg i 1799 med Bente Kirstine Olsdtr. f. ca. 1777 i Brønnøy.

 

De flyttet til Bergen ca. 1804. Når de døde veit en ikke.

 

Sønnen Ole var f. 1799 i Kjørsvika i Vik sogn i Brønnøy. Han ble gift i Bergen (Korskirken) i 1820 med Kornelia Trulsdtr. Hatlebrække. Ole var baker og skal ha brukt etternavna Kjørsvig, Nicolaisen og Hansen. Når han døde veit en ikke.

 

Etter at de kom til Bergen fikk de sønnen Andreas Kristian f. 1805 (Nykirken). Mer om han vites ikke.

 

Mvh

 

Tor Mathisen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Nicolay Hansen Dybvog ble tatt inn i Hovedrullen for Bergen som matros under 6-r. Han bodde i 6. rode nr. 13, og hadde ifølge rullen 2 sønner. Det er gjort anmerkning om at han gjorde en reise som matros i 1806, så står det i 1813 at han etter sigende skulle ha reist "og der have hvervet sig", og i 1817 ble han slettet av rullen. jeg finner ham ikke i Bergen ved folketellingen 1815.

 

Sønnen Ole N. Kiørsvig ble ført i Ungdomsrullen 6-k. Han synes å ha vært borte i noen år, men ble i 1817 "opdaget". Han var i tjeneste hos Dekke, men i 1819 hos Bager Stuvitz. Han ble flyttet til Hovedrullen 6-z, men slettet i 1831 som over alder, og ble da meddelt Friehedspas.

 

Ole Nicolai Hansen og kone Cornelia Troelsdatter fikk sønnen Carl Johan Andreas 4. mars 1829. Da bodde de i 18. rode nr. 71 og faren var "Bagerarb". Carl Johan Andreas ble ført i Ungdomsrullen 18-x4, og ble i 1846 flyttet til Hovedrullen 18-o3. Han ble 7. sept. 1846 "permitteret til Xania", og det står en rekke merknader om meldte flyttinger, bl.a. 19. august 1847 da han skulle reise fra Kristiania til Drammen. Han var ankommet Stavanger 24. mai 1848, men var så "Hk. 12/1-49" (hjemkommet). Videre opplysninger om ham står ikke i Hovedrullen.

 

Jeg får ikke treff på søk i databasen over døde i Bergen, men det er tydelig at disse folkene har brukt flere etternavn, slik at de ikke er lette å identifisere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gunn Mathisen

Takk for raskt svar. Det blir litt å tilføye i teksten vdr. denne familien.

 

Mvh

 

Tor Mathisen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.