Gå til innhold
Arkivverket
Berit Knudsen

Datoer i kirkebok for døde, Ål BU.

Recommended Posts

Berit Knudsen

Så vidt jeg kan forstå så er datoen til venstre dødsdatoen, men hva er datoen lengst til høyre. Kan det være jordfestelsesdatoen? Noen som kjenner til dette?

 

Nr.3 Anne Jermundsdt. Hallebraat. http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5914&idx_id=5914&uid=ny&idx_side=-209 Jeg ser det er mange døde som har samme dato, 25/5 80. Men kun de som ble grl. i Ål har slike datoer.

 

I Ål bygdebok står det at Anne døde 25/1 og ble grl. 2/2 80?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag Aage Løkke

Ja, det kan være den dagen da presten kom og foretok jordfestelsen (gjennom et provisorisk rør som var satt på ved begravelsen).

Jeg kjenner ikke prestedekningen i Hallingdal på 1800-tallet, men hvis presten bodde langt fra Ål, så kan det ha skjedd på den måten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

Takk for svar Dag Aage. Ål var nok hovedsognet, så jeg tror ikke det skulle være noe problem. Men kanskje vinteren og tæle var årsaken til sein begravelse?

 

Jeg tror hun døde 2/2, men er usikker p.g.a f.eks. BB. Nå er ikke BB feilfrie, så jeg tror jeg bruker 2/2 som dødsdato og grl./jordpåkastelse 25/5, men det kommer alltid til å hvile en usikkerhet over denne datoen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.