Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Hendrich Michelsøn -1687 og Cathrine Torchlus

Recommended Posts

Leif Salicath

Jeg ser at en etterpør sistnevnte i 2002 i denne tråden her uten resultat. (Hendrich Michelsøn gift med Cathrine Torchlus).

 

Jeg kan føye til at datteren Ambrosia ble døpt 18.nov.1670 i Vår Frelsers kirke (Oslo Domkirke), se lenke.

 

Videre tror jeg at det er døpt en sønn Georgius 11.aug.1665 samme sted, se lenke, en sønn Johan 17.jul.1668 lenke og en sønn Hendrich 5.jun.1667 samme sted, se lenke. For alle disse heter også moren Cathrine, men etternavnet er vel et annet ?

 

Hendrich Michelsøn begraves 1.nov.1687 samme sted iflg. lenke. Var han kjøpmann ?

 

Kan det være han det lyses for (og vies) i februar 1664 - lenke ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

Catrine Torchlus var mor til det tre guttene. Johan ble vel døpt Johan Jochumb eller noe likt det. (H M og C. Torchluses barn)

 

Dødsfallet leser jeg som: Hendrich Michelsøn udi Urtegaarden med alle klokker, den størst(e). Det står ikke noe om yrke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

Tusen takk, Berit.

 

Geir Kamsvaag Berntsen bekrefter også overfor meg på mail at det er de samme foreldre for alle barna. Faktisk er det minst 11 barn hvorav de fleste døtrene ikke nevnes med navn, med unntak av Cathrine som ble gift med Hermann Pohlmann. Sønnene: Georgius, Michel, Hendrich, Johan Jochum(B) og Christian.

 

3.gangs lysning for Hendrich og Cathrine var 7. okt. 1660 (bidradd med av Geir, og deretter funnet i kb). Geir opplyser også at Hendrich Michelsøn var oberkiøbmand og overformynder i Christiania. En søster til Cathrine, Anne Mary ble gift med Johan Lorentz 8. mar. 1657 også iflg. Geir (og funnet i kb).

 

Cathrine bodde hos sin svigersønn Iver Brinch i 1702 og jeg fant nå en gammel tråd lenke hvor du Berit har gitt en grundig oversikt over hans familie.

 

NB. Cathrine heter vel egentlig Cathrine Torchlufsdatter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.