Gå til innhold
Arkivverket
Tove H Rivelsrud

Elling Akselsen Jensaas

Recommended Posts

Tove H Rivelsrud

Han ble født 19/5-1850 på Røros og ble gift med Karen Marie Josephsdatter 15/7-1883 på Rolvsøy i Måsøy kommune, Finnmark. Jeg har ikke funnet ham registrert som død i kirkebøkene, men har opplysninger om at han være omkommet ved drukning ca. 1890. Karen Marie er registret som enke ved folketellingen 1900. Er det mulig å finne noen eksakt dato eller vil et slikt dødsfall ikke bli innskrevet i kirkebøkene...?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Solbjørg Ellingsen Fossheim

Hei

Denne var vanskelig!

Ved din gjennomgang av kirkebøkene for Måsøy la du sikkert merke til at det er innført mange dødsfall som gjelder menn fra andre steder i Nord-Norge som har kullseilt og druknet i Måsøy-området under fiske der. Og som oftest står det også "Liget ikke funden." Også Elling burde vært innført i kirkeboka. Kan han ha druknet et annet sted i landsdelen? Jeg har lett gjennom dødsfallsmeldingene 1888-1900 for Måsøy, innsendt av lensmennene til Hammerfest sorenskriverembete. Listene er sammenlignet med prestenes dødsfallslister og ulikheter måtte en forklare. Din Elling kunne derfor ikke bare "forsvinne" sånn uten videre. Men heller ikke i disse dødsfallsmeldingene fant jeg spor etter Elling Akselsen Jensaas. Kan familien ha vært bosatt utenfor Måsøy kommune på det tidspunktet han døde?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.