Gå til innhold
Arkivverket
Svein O. Tislevoll

Klinikken Bellevue 34 i Bergen

Recommended Posts

Svein O. Tislevoll

Hei,

 

Vet dere om det finnes materiale i arkivet angående en privatklinikk for nervøse i Bellevue 34 i Bergen, var det vanlig eller uvanlig for private klinikker eller annet som var privat før å sende inn gammelt materiale/dokumenter til arkivene, eller ble det meste av slikt borte ? Vet at klinikken var i bruk hvertfall i mai 1943 og noen mnd. etter (vet ikke når den ble opprettet eller lagt ned) Dr. Ragnar Ingebretsen var doktor der og en dame som het Kjölberg innehaver. Dette er nok litt sensitivt materiale, men alt kan likevel ha interesse litt fremover i tid.

 

V.h. Svein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Bellevue Nerveklinik er med i adresseboken for Bergen fra 1958, da med adresse Nystuveien 21. Gjertine Kjølberg (født 1899) var bestyrer, Kåre Kjølberg forvalter. Noen lege Ragnar Ingebrigtsen finner jeg ikke i "Norges leger". Jeg er ikke kjent med at arkivet etter Bellevue Nerveklinikk er å finne i offentlige arkiver. Jeg antar at det var behandlende lege som hadde ansvaret for pasientopplysningene, og at arkivene fulgte praksisen til legen. Etter reglene fra 1980 kunne pasientjournaler kasseres 10 år etter siste konsultasjon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein O. Tislevoll

Tusen takk Yngve, det var nyttige opplysninger. Synd at materialet kunne kasseres, alt kan jo være viktig for å få skikk på ting.

 

V.h. Svein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.