Gå til innhold
Arkivverket
Marius Hellerud

Haagine Olsdatter på Bekkensten under Børter i Enebakk, Akershus

Recommended Posts

Marius Hellerud

På vegne av et medlem i slektsgruppa vår (som ikke bruker debattforum) har jeg lovet å publisere og følge opp denne etterlysningen:

 

Søker opphavet til min ane Haagine Olsdatter. Hun var født ca. 1778, men jeg har ikke klart å finne ut hvor.

 

Første spor etter Haagine er konfirmasjonen i Enebakk 1794. Hun bodde da på Børter. I 1798 giftet hun seg med Iver Kristensen (født ca. 1775, død 1819). Familien bosatte seg på plassen Bekkensten under Børter og får flere barn i årene som kommer. Den yngste var sønnen Iver Iversen (født 1819) som jeg stammer fra. Han ble født etter farens død på Schøyen i Enebakk (plassen Møllerstuen under Børter er også nevnt). Senere i livet kom han til Ersrud og Kreppa på Enebakkneset.

 

Har uten hell forsøkt å finne ut hvem som var Haagines foreldre. En Haagine født i Fet 1780 som datter av Ole Gundersen og Berthe Cristensdatter, en født i Trøgstad 1781 som datter av Ole Pedersen og Kari Hovelsdatter, og en født i Asker prestegjeld 1780 som datter av Ole Sørensen og Berthe Thoresdatter er alle sjekket ut av saken. De er alle å finne i 1801-tellingen sammen med én eller flere andre familiemedlemmer som gjør at de lett kan identifiseres som de nevnte tre.

 

Jeg har heller ikke klart å finne Haagine Olsdatters dødsfall i kirkebøkene for Enebakk fra 1819 frem til tidspunktet for folketellingen 1865, men det er jo lett hendt å overse noe også.

 

Dersom noen hadde opplysninger å komme med om Haagine Olsdatter ville jeg blitt svært glad!

 

Vennlig hilsen fra

Hanna og Marius

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.