Gå til innhold
Arkivverket
Håvard Moe

Militære ruller på RA

Recommended Posts

Håvard Moe

Hei

 

Eg er interessert i å finne ut av kva Riksarkivet kan ha av informasjon om Meldalske kompani av 2. Trondhjemske infanteriregiment (lenke til hærordning) i perioda kring 1800 (ca 1790-1810).

 

Arnt Stavne har avfotografert mannskapsruller som finst i SA Trondheim, men dette ser ikkje ut til å vere komplett: For alle rullene eg har sjekka er ein stor del av området kompaniet skulle dekkje ikkje med. Dette gjeld øvre (søndre) Meldal og Rennebu, som etter det eg kjenner til skal sokne til Meldalske (Meldals prestegjeld inkluderte Rennebu). Det er litt rart at det ser ut til å vere likeeins i alle rullane, med det same området borte. Hadde eg ikkje vore relativt sikker på at det må vere noko som manglar hadde det vore lett å seie at rodeinndelingane var slik.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Hei.

Vi har undersøkt katalogen med oversikt over militære ruller (katalog 1256.0/50 III), og funnet at ruller fra Meldalske kompani 2. Trondheimske infanteriregiment finnes i Generalitets- og kommssariatskollegiet, Det kongelige norske kommissariatskollegium.

I katalog 1256.2/12 for arkiv EA-5420 Generalitets- og kommssariatskollegiet, Det kongelige norske kommissariatskollegium finner vi flere esker angående 2. Trondheimske infanteriregiment i perioden 1790-1810.

 

Denne oversikten finnes tilgjengelig på Arkivportalen, hvor du kan bestille materialet til gjennomlesing på vår lesesal.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Håvard Moe

Tusen takk. Skal sjekke det ut på Arkivportalen og sjå når eg kan få til ein Oslo-tur...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.