Gå til innhold
Arkivverket

Finne arvinger i Oslo 1881


Jonas Jonsson
 Del

Recommended Posts

Sigrid Olsdatter Rasmussen døde 9.3.1881 på Kroghstøtten sykehus og ble gravlagt 17.3.1881 i Jakob menighet (Oslo fylke, Jacob, Ministerialbok nr. 7 (1880-1905), Døde og gravlagde 1881, side 34.) Innført i dødsfallsprotokoll 11.3.1881 (Oslo fylke, Oslo skifterett, Dødsfallsprotokoll A 11 , 1880-1882, oppb: Statsarkivet i Oslo, s. 41), der det står at hun bodde i Fjerdingen 14 og at hun ble begravet for sykehusets regning.

 

Hvordan finner jeg ut om hun hadde arvinger? Ble det holdt skifte eller notert arvinger for så fattige folk? Jeg har prøvd å lete litt i de skifteprotokollene som ligger ute, men med 8 protokoller og ingen registere blir det vanskelig. Hvilket arkiv må jeg gå til?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da hun ble begravet på sykehusets regning var det sannsynligvis intet til skifte. I slike tilfeller var det ikke uvanlig at arvinger ikke ble listet opp.

Når dødsfallsprotokollen ikke oppgir noen andre opplysninger, vil det ikke være andre dokumenter vedrørende dødsfallet i skifterettens arkiv.

Du kan eventuelt søke i Folketellingen 1875 for å se hvem hun bodde sammen med, eller høre med Oslo byarkiv om det finnes opplysninger i kommunalt arkivmateriale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.