Gå til innhold
Arkivverket
Richard Johan Natvig

Haldor Haldorsen Romslo

Recommended Posts

Richard Johan Natvig

Iflg Dødsfallsprot. 14 (Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:sk_read/27864/169/) døde Haldor Haldorsen (slektsnavn: Romslo, født Bergen 14.3.1878) 3. januar 1926, på L. Sykehus. Annetsteds har jeg fått opplyst at han døde av tuberkulose, og jeg regner derfor med at det må være Lungegården Sykehus (et alternativ er kanskje Luster Sanatorium).

 

Finnes det pasientprotokoll fra Lungegården, og forteller den hvor han bodde da han ble innlagt, dato for når han ble innlagt, og bekrefter den at det var tuberkulose han døde av?

 

Ble døde fra dette sykehuset gravlagt på en bestemt gravplass? Jeg finner ham så langt ikke i kirkebøkene for Bergen.

 

Vennlig hilsen Richard Natvig

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Haldor Haldorsen Romslo døde 3. januar 1926 på Lungegården sykehus. Han ble gravlagt 8. januar ifølge kirkeboken for Lungegården sykehus. Det står ikke hvor han ble gravlagt, men jeg ville trodd Møllendal var mest sannsynlig. Han døde av "Tub. palm. et nephritio". Det finnes register over graver på kirkegårdene i Bergen, det er hos Bergen kirkelige fellesråd og på den enkelte gravplass.

 

SAB har arkivet etter Lungegårdshospitalet, leprasykehus til 1895, mens tuberkulosesykehuset samme sted var kommunalt, og arkivet etter dette skal derfor være å finne i Bergen byarkiv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Richard Johan Natvig

Tusen takk for hjelpen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.