Gå til innhold
Arkivverket
Benn Johan Rislaa

Brødrene Gunder og Syvert Knudsen fra Odderlandshaugen under Væting i Herefoss, hvor ble de av?

Recommended Posts

Benn Johan Rislaa

Hei!

 

Har forsøkt lenge å finne ut hvor brødrene Gunder og Syvert Knudsen Haugen fra Odderlandshaugen under Væting i Herefoss tok veien.

Gunder, født 07.06.1874 på Senumstad i Birkenes, bodde på Lofthus i Vestre Moland under folketellingen 1900 og var sagarbeider. Den 11.04 1902 emigrerte han til USA og ankom Ellis Island den 24.02 med destinasjon Chicago. Her slutter alle spor. Finner han ikke i folketellingen 1910. I Herefoss ætt og odel står det at han var ungkar og døde 1940 på Senumstad i Birkenes. Dette har jeg ikke fått bekreftet.

Broren Syvert, født 15.04.1877 på Væting i Herefoss, bodde i Kronprinsensgate 21 i Kristiansand under folketellingen 1900 og var også sagarbeider. Her slutter alle spor etter ham og finner ham heller ikke i folketellingen 1910. Har gått igjennom kirkebøker i Kristiansand for å se om han døde i perioden 1901-1910 men ikke funnet ham. I Herefoss ætt og odel står det at han kom til Røynås i Birkenes. Dette er feil, det var en annen Syvert. Brødrene skrev seg enten med bare Knudsen til etternavn, eller Knudsen Haugen.

 

Er der noen med kunnskap om disse to ville jeg blitt veldig glad for nye ledetråder.

 

Hilsen

Benn Johan Rislaa

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.