Gå til innhold
Arkivverket
Liv Birgit Christensen

Karakter til konfirmasjon

Recommended Posts

Dag Aage Løkke

Karakteren 1 er best og 5 er dårligst. Skråstrekene er ikke brøker, så 2/3 betyr ikke to tredeler, men "2 til 3". Det er interessant å se at to prestedøtre får veldig gode karakterer og plasseres på kirkegulvet som nummer 2 og 4, hvis navnelistene i kirkeboka svarer til plasseringen på gulvet. Jente nummer 1 har litt dårligere karakter en prestedøtrene, men hennes far er til gjengjeld direktør i Aker Sparebank!

 

Legg merke til at de fleste guttene ovenfor på samme side har karakteren 4. Men de er også sist på lista. På sidene foran har guttene bedre karakterer. Bare en eneste konfirmant har fått karakteren 5, det er en gutt, og han står helt sist på lista. Men han slapp nok gjennom til konfirmasjonen likevel.

 

Jeg er glad for at dette er helt annerledes i vår tid. Nå har vi ikke lenger "overhøring", men samtale e.l. Og det gis ikke karakterer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Liv Birgit Christensen

Takk for et meget klarleggende svar.

 

Ikke bare ble det gitt karakter, men vi kan lese det nå 135 år senere. Karen Inga ble senere en god fotograf, så karakteren ble ikke så viktig for henne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag Aage Løkke

Takk for hyggelig takk!

 

Her er forresten bankdirektøren som fikk sin datter fremst på kirkegulvet: http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=5&filnamn=f70301&gardpostnr=2460&personpostnr=71024&merk=71024#ovre

 

Det er mye vi kan lese "mellom linjene" i gamle kirkebøker og folketellinger når vi studerer dem litt ekstra!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.