Gå til innhold
Arkivverket
Anette S. Clausen

Masse nytt på betaDigitalarkivet - bli med og teste data og funksjonalitet?

Recommended Posts

Anette S. Clausen

Testområdet for nye Digitalarkivet - BetaDigitalarkivet - er oppdatert med mye data og et endret søk. Vi oppforderer alle til å prøve det ut og melde synspunktene sine (og feil de kommer over) tilbake til oss. Med nærmere 20 millioner søkbare personposter på BetaDigitalarkivet kan en virkelig teste ut søk i alle kilder/globalt søk! For å søke gjennom alle kildene, kan du ta i bruk det enkle "google"-søket eller gå til avansert personsøk.

 

Det er lagt ut søkeskjema for de ulike listetypene i kirkebøkene slik at en kan søke utelukkende i dåpslister, vigselslister osv. Når en går inn på disse søkeskjema-sidene, kan en også bruke geografimenyen og snevre inn etter hvor i landet og evt. hvilket prestegjeld og sokn, man ønsker å søke i.

 

Det er også lagt ut søkeskjema for alle folketellingehe fra 1801-1910. Obs! Data for tellingene fra 1870-1891 mangler fortsatt.

 

Finn kilde er på plass, nå kan du ta i bruk tidsperiode, kildekategori og geografi for å finne fram til kildene.

 

framsiden til Digitalarkivet finner dere lenker til søkeskjema på BetaDigitalarkivet.

 

Les mer om endringene her: http://forum.arkivve...ar-beta-server/

 

Dere finner en oversikt over hvilke kirkeboksdata som er med i betaDigitalarkivet her: http://www.arkivverk...aDigitalarkivet

 

Spørsmål og tilbakemeldinger om søkene og dataene på BetaDigitalarkivet ønsker vi enten som e-post digitalarkivet@arkivverket.no eller aller helst i debattforumet for beta-testing.

Endret av Anette S. Clausen - Digitalarkivet
Oppdatert informasjon

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.