Gå til innhold
Arkivverket
Anett Ytre-Eide

Dro fra Ålesund til Chicago via Canada (?)

Recommended Posts

Anett Ytre-Eide

Lurer på om jeg kan få hjelp til å lese den nest nederste "bolken" på denne siden:

 

http://www.collectionscanada.gc.ca/databases/passenger/001045-119.02-e.php?sisn_id_nbr=2456&page_sequence_nbr=1&interval=20&page_id_nbr=19412&&&&&&&PHPSESSID=478pru2k5r1udj471l2l2dbmh6

 

Det er Ingeborg Rasmussen, 20 år fra Vanylven jeg er interessert i. Jeg synes denne bolken har flere navn som ligner på dem som dro fra Ålesund med henne?:

 

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=15&filnamn=EMIAALE&gardpostnr=775&personpostnr=775#nedre

 

Mener det er en Rasmussen som er 20 år og skal til Chicago her, eller tar jeg feil? Jeg mener jeg leste at Allan-linjen hovedsakelig dro til Canada, ikke USA, og det var Allan-linjen de reiste med fra Ålesund. Linken over er fra Allan-line, og virker sannsynlig med hensyn til antall seilingsdager. Har ikke funnet andre alternativer enn disse, men en del av de skannede dokumentene er veldig blasse. Håper dette er en mulighet!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anett Ytre-Eide

De andre navna jeg mener jeg ser er altså:

John Anderssen m 35 aar

Anna Anderssen f 34 aar

Amalie Anderssen f 4 3/4 aar

Rudolf Anderssen f 3 aar

 

(fra skipslista til Allan linjen, Ålesund). Disse skulle også være fra Vanylven. Det eneste jeg er litt usikker på er navnet Amalie, men det ser i alle fall ut til at det er et navn som kan være Amalie på lista sammen med de andre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Jeg tror du har funnet riktig reisefølge og under John og Anna mener jeg det står Ame(lia?), Rudolf og deretter Ingeborg Rasmussen. Navnet hennes er i alle fall tolket slik av de som har transkribert passasjerlistene: http://www.collectio...qverst5bk6iv5r3

 

Jeg ser at det er to Andersen de ikke har tolket fornavnet på på listen og en som heter Amanda. Det er vel her Amalie og Rudolf gjemmer seg: http://www.collectio...qverst5bk6iv5r3 (Forhåpentligvis kommer listen opp.. Ingeborg er listet som nr. 1509 på denne alfabetiske listen.)

.

Endret av Anne-Lise Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anett Ytre-Eide

Fantastisk Anne-Lise! Den transkriberte listen visste jeg ikke om. :) Dette må vel sies å være sikkert. En familie fra Vanylven med de samme navna + Ingeborg som skal til Chicago, riktig tid og riktig "båtkompani". Dette var gode nyheter. Da skal jeg samle sammen det jeg har og overlate det til min amerikanske cousin. Forhåpentlig klarer hun resten der borte fra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.