Gå til innhold
Arkivverket
Kari Horn

Mannskapslister norske skip

Recommended Posts

Kari Horn

Jeg er på jakt etter forfedre som alle var sjøfolk, skipsførere, maskinister etc. Leste i A-magasinet at Riksarkivet har samtlige mannskapslister, men hvor langt tilbake i tid går disse? Er de i tilfelle lagt ut digitalt, eller må jeg til Riksarkivet for å lete? Vennlig hilsen Kari Horn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Riksarkivet har lister over mannskap på norske skip fra 1945 til og med 1988 fra Direktoratet for sjømenn. Disse listene er ikke tilgjengelige for pubikum, men Riksarkivet kan være behjelpelige med søk etter enkeltpersoner.

 

Videre har vi skipsmapper for norske skip som er slettet fra registeret til Sjøfartsdirektoratet. I disse mappene kan det forekomme lister over mannskap, men stort sett er det tekniske opplysninger om skipene. For å finne frem i disse må man vite hvilken båt en person har tjenestegjort på.

 

Statsarkivene har mønstringsprotokoller for de enkelte Sjømannskontorene. Dersom du vet hvor vedkommende hørte hjemme kan du kontakte det aktuelle Statsarkivet for hjelp.

 

Vennlig hilsen

 

Seksjon for brukertjenester

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.