Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Terje Aarland

Finnes det bygdebok for Fjell på Sotra?

Recommended Posts

Terje Aarland

Finnes det bygdebok for Fjell på Sotra og kan noen evn. gjøre oppslag? Jeg trenger litt info om evn etterslekt etter Kristi f. Andersen 01.02.1871 gift med Ole Iskasen Ågotnes f. 1870.

 

Barn:

 

Ingeborg Olsdtr. f. 1894

 

Oluf Olsen f. 1896

 

Joakim Olsen f. 1899

 

Mons Olsen Aagotnes f. 26.02.1902

 

Oluf Olsen Aagotnes f. 21.07.1904

 

Anton Olson Aagotnes f. 10.12.1907

 

Alfred Olsen Aagotnes f. 03.02.1909

 

evn flere?

 

Info om dem som evn lever i dag av etterkommerne kan sendes på e-post til: austevollslekt@gmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Terje Aarland

info kan også sendes til: sotraslekt@gmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grete Jøraas

Visst finnes det Fjell Bygdebok (5 bind av nyere dato) - førsteklasses bøker! Utrolig informative, mange bilder og rett og slett bare en fryd :)

 

Ågotnes bruk nr 10 Kleivedalen:

 

Kristi Andersdatter Ågotnes f 1871, d 1928 g 1893 med Ole Isaksson Geitanger f 1870 d 1958. Barn:

 

Ingeborg Bothilde f 1894 d 1978. Bosatt på Algrøyna bnr 17

Oluf Konrad f 1896 d 1904

Joakim Mikal f 1898 d 1937. Fisker. Ugift

Alfred Emil f 1900 d 1906

Mons Severin f 1902 d 1981 Ågotnes b nr 24

Oluf Konrad Kleivedal f 1904 d 1978 (g m Petra Amalie, barn: Astrid kristina f 1935, Judith Margretha f 1939 d 1997, Oddbjørg Petra f 1940)

Anton Emil Kleivtun f 1906 d 1999 Ågotnes bnr 25

Alfred Martin Ågotnes f 1909 d 1978 Vindnes bnr 26

Normann Berntin f 1911 d 1976 Landro bnr 83

Torleif gustav Alf f 1913, Ågotnes andre

Gudrun Elisabeth d 1916 d 2004 g med Anton Morvik. Bosatte i Åsane

 

Anbefaler deg å låne bøkene på biblioteket, du vil nok finne flere navn og bosteder

 

 

Vennlig hilsen

Grete

Share this post


Link to post
Share on other sites
Terje Aarland

Hvem er forfatter og hvilke bind trenger jeg å låne?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arne B. Kristiansen

Du finner en oversikt over bygdebøker i Norge på Dis-Norgesin side under Slektsverktøy/Genealogiske ressurser/Slektshistoriske kilder i Norge.... Går du videre kan du gå til den enkelte kommune og se om det finner bøker som er aktuell og normalt også litt mer informasjon..

 

Her informasjonen om Fjell:

 

 

Bygdesoge for Fjell

 

Bygdesoga for Fjell vart utgjeven av Fjell sogelag i 1970, etter mange års arbeid. Nils Trengereid (1897–1971) var redaktør og ein av 28 forfattarar. Dei tok for seg ei rekkje emne frå kultur- og naturhistoria til kommunen. Av dei 48 artiklane i boka kan særskilt nemnast «Kvinne- og mannsdrakter frå Sotra» av Gunvor Ingstad Trætteberg, «Dei gamle fortel» av Arne Stuland og «Plantelivet» av Jakob Naustdal. Bygdesoga for Fjell er framleis ei verdfull historie- og oppslagsbok for alle som er interesserte i fortida til kommunen og fjellsokningane. Restopplaget av boka vart difor i 2005 innbunde og sendt ut på marknaden. Bygdesoga for Fjell kostar 349 kroner, og er til sals hjå bokhandlarane.

 

Fjell bygdebok, bind 1

 

Det første bandet av Fjell bygdebok, Det stig av hav..., kom ut i 1996. Boka handlar om den eldre kultur- og naturhistoria i kommunen (fram til ca. 1700), og har fem hovudtema: * Hovudtrekk i plantelivet og vegetasjonshistoria, av botaniker Knut Krzywinski. * Førhistoria frå og med eldre steinalder til vikingtida, om lag 8000 f.Kr.-1000 e.Kr. av arkeolog Øystein Geber. * Perioden frå vikingtida til 1700, av historikar Frode Fyllingsnes. * Stadnamn i Fjell, av filolog Gunnstein Akselberg. * Hovudtrekk i den geologiske utviklinga i Fjell, av geolog Helge Askvik. Boka kostar 350 kroner, og er til sals hjå bokhandlarane (til dømes på Sartor senter på Straume) og hjå forlaget Vigmostad & Bjørke.

 

 

Fjell bygdebok, bind 2

 

Band II av Fjell bygdebok kom på marknaden i 2005. Boka inneheld gards- og slektshistoria for området frå Trengereid i sør til Dyrøyna i nord (gardsnummer 1-19). Forfattarane er Halvor Skurtveit, Nils Kolle, Frode Fyllingsnes og Gunnstein Akselberg. Boka er utgjeven av Fjell kommune, i samarbeid med forlaget Vigmostad & Bjørke. Ho kostar 390 kroner, og er til sals hjå bokhandlarane (til dømes på Sartor senter på Straume) og hjå forlaget. ISBN: 82-419-0354-5. Gardar nevnt: Trengereid, Kallestad, Ekra, Nordvika, Bratten(borg), Nese, Tveita, Ulveset, Åse, Skoge, Møvika, Syltøyna, Hissøyna, Lokøyna, Løno, Skålvika, Langøyna, Sekkingstad, Algrøyna og Dyrøyna.

 

Fjell bygdebok, bind 3

 

Band III av Fjell bygdebok kom på marknaden i 2006. Boka inneheld gards- og slektshistoria for gardsnummer 20-29 og 59-60. Forfattarane er Halvor Skurtveit, Nils Kolle, Frode Fyllingsnes og Gunnstein Akselberg. Boka er utgjeven av Fjell kommune, i samarbeid med forlaget Vigmostad & Bjørke. Ho kostar 390 kroner, og er til sals hjå bokhandlarane og hjå forlaget. ISBN: 82-514-0711-7. Gardar nevnt: Angeltveit, Eide, Fjæreide, Kårtveit, Landro, Misje, Pollen, Solsvika, Spjeld, Turøyna, Vindnes og Ågotnes.

 

Fjell bygdebok, bind 4

 

Band IV av Fjell bygdebok kom på marknaden i 2008. Boka inneheld gards- og slektshistoria for området frå Knappskog til Arefjord (gardsnummer 30 - 41). Forfattarane er Halvor Skurtveit, Nils Kolle, Frode Fyllingsnes og Gunnstein Akselberg. Boka er utgjeven av Fjell kommune, i samarbeid med forlaget Vigmostad & Bjørke. Ho kostar 449 kroner, og er til sals hjå bokhandlarane (til dømes på Sartor senter på Straume) og hjå forlaget. ISBN: 82-514-0738-0. Gardar nevnt: Knappskog, Geitanger, Morland med Morlandstø, Kolltveit, Bildøy, Straume, Foldnes, Anglevik, Våge, Rennedalen, Knarrevik og Arefjord med Valen.

Fjell bygdebok, bind 5

 

Når torvet var tørt, bar dei det fram til ein løypestreng på fjellkanten. Torvet blei lagt i sekker og sendt heilt ned på garden. Ho mintest at ungane av og til sette seg «i haugen» og følgde i spenning med på om sekkene stoppa opp undervegs. Strengen kunne ryka om fleire sekker hopa seg opp, og det blei rekna for å vera god underhaldning. Det var ikkje like festleg for dei vaksne, då arbeidet stoppa opp, og dei måtte gå til Fjell etter smed for å få reparert strengen. Når smeden kom til gards med fyrlampe og anna verktøy, fekk han heile ungeflokken etter seg oppetter brekkene. Denne vesle skildringa frå tidleg på 1900-talet er henta frå kapittelet om garden Li, og er basert på eit intervju med Borghild Lie (f. 1907). Band V av Fjell bygdebok handlar om sytten gardar i den sør-austlege delen av Fjell kommune, og folket som har budd der: Brattholmen, Snekkevika, Gavlen, Ebbesvika, Nordre og Søre Ekrhovda, Li, Liaskjeret, Nordre og Søre Bjorøyna, Haganes, Tellnes, Dala, Dalseidet og Søre, Midtre og Nordre Fjell. Gards- og slektshistoria lèt oss møta strilane i Fjell i tekst og bilete, som synlege einskildpersonar i ein historisksamanheng og over lang tid. Vi les om menneske i kamp for utkomet – med stuttorven på utkikketter dei minste grasstrå mellom bergnabbane, i færingen på leit etter fisk og sild, og på torget i Bergenmed varer til sals. Vi møter også folk i finstas og festhumør. I dei omfattande slektssogene for kvar av dei sytten gardane vil mang ein lesar finna slektningar i fleire generasjonar tilbake. http://www2.fjell.kommune.no/Om_Fjell/Administrasjonen/Servicetorgsjefen/Bygdebok/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Terje Aarland

Takk for svært god info.

 

Dersom det er noen som har tilgang til desse bøkene så hadde det vert fint om eg kunne fått litt meir info om dei familiane som eg har spurt etter. Sidan dette kan vere personar som lever i dag, så kan info'en sendast på e-post til:

 

sotraslekt@gmail.com

 

eller

 

austevollslekt@gmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.