Gå til innhold
Arkivverket
Lars Vegsund - Førde

Folketelling 1801 Giskegjerde (Gidskegiære), Borgund, MR

Recommended Posts

Lars Vegsund - Førde

Hei

I følge folketellingen i 1801 på gården Giskegjerde i Borgund, Møre og Romsdal er Christen Pedersen gift med Maren Larsdtr ..begge er då nevnt å være i første ekteskap..

 

I bygdeboka for Borgund er ikke Maren Larsdtr nevnt overhode, men der nevnt å være gift med en Eli Knutsdtr Giskeødegård.

 

Kan det være en feil registreringsfeil i den søkbare databasen til arkivverket (digitalarkivet), fordi det rett over i folketellingen på samme gård også finnes en Maren Larsdtr som er gift med grannen, Hans Christensen.

 

Er det mulig å gjøre et oppslag på dette i de orginale 1801-tellingene for å bekrefte eller avkrefte om det er feil i den søkbare databasen?

 

mvh Lars Vegsund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Finn Karlsen

Hei

 

Originalen til 1801 er i Riksarkivet. Vi har en avskrift og den inneholder de samme opplysningene som den som ligger på nett. Men det er klart at her er det flere feilkilder. Du må nok gå løs på kirkebøkene for den aktuelle perioden for å se hvem Christen Pedersen var gift med. I og med at eldste søn er oppgitt med alder 12 år, ville jeg prøvd å finne hans dåp. Dersom han der er æktefødt, vil du antagelig finne vielsen til foreldrene kort tid i forveien.

 

Mvh

 

Finn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.