Gå til innhold
Arkivverket
ole-jacob jorsett

Jacob Nielsen Thalset 1773

Recommended Posts

ole-jacob jorsett

Dette er en gammel sak - fremdeles ikke funnet... kanskje nye øyne?

Jacob Nielsen f. 1773 Årønes Bolsøy (?), gift 1799 med Berithe Knudsdatter Røbech, og far til Ingeborg Thalset.

Men Jacob finner jeg ikke døpt..

Finnes det nye øyne??? :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Temaet fra Dis,slektsforum.

http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=berithe%20knudsdatter%20r%C3%B8bech&source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CC8QFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.disnorge.no%2Fslektsforum%2Fviewtopic.php%3Ft%3D88637&ei=C3OiT-zlHon_4QSd_MzrCA&usg=AFQjCNHEGun4DlmyUCE3n4f3ZN-pOXjFAQ

 

 

Utdrag fra lenken:

(Per Gjendem historieportal)

Her i sommer kom det i DIS-sammenheng fram ei etterlysing etter en Jacob Nielsen født 1773 og gift 1799 med pige Berithe Knudsdatter Røbeck. For og etternavn bokstaveres i kildene på utallige måter uten at det måtte endre på realitetene. Familien gjenfinnes i FT Bolsøy 1801 i Røvik, Vågane krins av Bolsøy, som husmannsfolk uten jord, (Jacob og Berit), nå med ei datter Ingeborg 1 år gammel. Det måtte også være en knagg at vielsen fant sted på Kleive kapellanikirke av Bolsøy prestegjeld 16. juni 1799. Unge karl Jacob Nilsen Røbekk og pige Berthe Knutsdtr. Røbekk. Caut: Nils Hansen Kringstad og Jacob Røbekk. Dermed var farslekta på gard nr. 1 lengst vest i Bolsøy, Kringstad, utvilsom. Selv et faktum som dette ble dratt i tvil av forståsegpåerne. For Nils Hansen Aarønes Reknes Røisen Kringstad f. 1746 giftet seg 26. januar 1768 med Guri Jacobsdtr. Kringstad f. 1740 i Bolsøy. De hadde en sønn Jens Nilsen Røisen f. 1772 gm Brynhille Olsdatter, en Jacob Nilsen Røisen f. 1773 gm Berit (Berith/Berthe) Knudsdtr. Røbekk., og ei datter Marit Nilsdtr. Kringstad f. 1777 gift 16. jun 1799 med Anders Rasmusen Lønsetbakk, f. ca 1770, med foreldre Rasmus Hansen Lønsetbakk og Anne Pedersdtr.

http://www.google.no...dP5IBiIay8n02BQ

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ole-jacob jorsett

Takk, da har jeg lest meg opp (!) på Per Gjendem som heller ikke har bekreftet alle dåpene.. vi må bare godta at prestene ikke var så nøye i den harde fortid..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.