Gå til innhold
Arkivverket

Skifte etter Rasmus Hoversen


ole-jacob jorsett
 Del

Recommended Posts

Det står enke Anne Endresdatter, men hva som står foran navnet hennes forstår jeg ikke helt. Det ser ut som om barna var fra et annet ekteskap. Det står ingen alder der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skiftet er "imellem hands igienlevende Encke Anne Endresdatter paa den ene Side..........og den Sl. Mands med hende aflede Børn...

 

Du finner aldri alder på enkene i et skifte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anne var ikke ung i 1751. Så vidt jeg kan se av skiftet så hadde de 6 barn: Christopher R. som var død, og som hadde 2 barn Rasmus Chrph. 3år og Peder Chrph. Så er det Haaver R myndig, Rasmus R. 18, Endre R. 16, Gjertrud R. 30 og Synnev R. 22 år.

 

Om vi sier at Anne var rundt 25 år ved første barn og rundt 40 år ved siste skulle hun være født 1694 eller der omkring. Det er beregnet ut fra alderen på de barna som står i skiftet.

 

Hva med formynderne til barna. Kan de være slektninger ?

 

Har du funnet dødsfallet til Anne ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på om dette kan være Rasmus og Anne http://www.familysearch.org/eng/search/IGI/individual_record.asp?recid=600007655906&lds=1&region=12&regionfriendly=Norway&frompage=99 Ikke mye å gå på og ikke til å stole på, men Pergarden kan det være til hjelp?

 

Muligens far http://www.familysearch.org/eng/search/IGI/individual_record.asp?recid=600007655897&lds=1&region=12&regionfriendly=Norway&frompage=99. Men dette er bare forslag, og kan være helt feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, hvis Gjertrud er 30 i 1751 kan jo Anne være født 1703 og alderen ved dødsfall stemme..18-åringer fikk jo barn dengang også.

men dette er vel nok et bevis på at alder hadde de ikke spesielt orden på - men takk for hjelp - det var iallefall Anne Endresdatter, det var det viktigste for meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.