Gå til innhold
Arkivverket
Gunnar Bolstad - Oslohistorie.no

Søstrene Coldevin fra Skogn

Recommended Posts

Gunnar Bolstad - Oslohistorie.no

Oberst Ebbe Coldevin og kona Maren Testmann i Skogn hadde 11 barn, hvorav 6 døtre. I 1815 søkte Coldevin, da 79 år gammel, om pensjon for fem av disse døtrene - mellom 22 og 36 år gamle. De var på dette tidspunkt ugifte med fare for å bli uforsørgede når faren døde.

 

Jeg finner ingen av disse jentene i noen registre eller slektssider omkring, etter folketellingen i 1801. Er det noen som har noen spor etter Ellen, Jochumina, Margrethe, Maren, Anna og Elisabeth?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Coldevin

Officersslægten i Trøndelag

F. Margrethe Coldevin f. 27 aug 1784, Skogn, døbt 14 sep 1784. Er sandsynligvis den frøken Margrethe Coldevin, som døde 3 apr 1861, 77½ år gl. på gården Strand i Stod, hvor hun havde opholdt sig i 43 år [Lassens samlinger].

 

http://www.google.no...0PumCr4ntz6KkoQ

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Fra Anne Lise Hovdal har jeg fått følgende opplysninger:

 

Jeg har skrevet av arvinger og navn fra skiftene i Skogn frem til 1823, og det var skifte etter Ebbe Carsten Coldevin 11.10.1816(side 598b i protokollen for Stjør-og Verdal 1815-1823). Formynder for de ugifte døtrene da var prest i Ørkedalen(Orkdal) COldevin, og enkens laugverge var Peder Medelfart. Der nevnes det også en datter Elen, som var gift med proprietær Testmann, og de bodde på Alnes i Skogn. Her nevnes jo også sønner. Den 26.11.1821 var det skifte etter døtrenes mor Karen Cathrine Coldevin, og da nevnes ingen datter Elen. Kan jo tyde på at den Ebbe som døde i 1816 hadde vært gift før. Døtrene ellers var fremdeles ugift i 1821.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.