Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Anett Ytre-Eide

Født mellom 1940 og 1950 i Amerika

Recommended Posts

Anett Ytre-Eide

Er det mulig å finne slike personer? Jeg leter etter en som er født i dette tidsrommet (sannsynligvis). Det som er aktuelt er da ekteskap og fødsler i denne perioden. Er det for nær i tid til at man kan finne det på nettet?

 

Jeg ser at man kan søke på ekteskap, men av en eller annen grunn får jeg ingen treff. Det betyr vel at ikke alt ligger tilgjengelig? Hva gjør man i slike tilfeller?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mette Fausko

På ancestry kommer det opp navn helt frem til år.2000. Men ikke alle statene er med, ser jeg.

Mvh.Mette

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anett Ytre-Eide

Den hadde jeg aldri sett før Berit! Ikke dumt!

 

Ja, Mette, skjønte det måtte være noe slikt. Finner ingen av damene mine! Verken døde eller levende...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Olaf Larsen

Den siste folketellingen (census) lagt ut i USA er fra 1940. Amerikanerne har en 72 års klausul på personopplysninger i census, men du kan jo forsøke å google personen du leter etter, kanskje noe annen har vedkommende i sin 'samling'.

 

Mvh Olaf

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bjørn A Løkken

Face book er et glimrende fora til og komme i kontakt med personer i feks. USA hvis du har navn osv . Selv har jeg via FB sporet opp ca. 150 av mine slektninger i USA . Eller så har du også telefonkataloge i USA med disse " white pages " hvor du revereserer dvs. at du søker etter navn i stedet for tlf. nummer , her finner du også adressene til personene og så er det bare og sende av gårde brev hvor du forteller hvem du er , hvorfor osv. Dette har jeg også benyttet meg av med stort hell .

 

mvh Bjørn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anett Ytre-Eide

Joda Bjørn, har prøvd litt på FB, men ikke fått svar. Vet ikke helt hva de er så redde for jeg? Avstanden til USA er jo ganske stor, og hvis jeg blir for irriterende kan de jo blokkere meg. Hadde jeg fått en slik forespørsel hadde jeg i alle fall svart. Har hatt stor glede av at jeg svarte en person på FB som spurte om noen hadde info om Ytre-Eide. Vi hadde felles aner viste det seg, og hun har blitt en koselig FB-venn. Ikke noe farlig det, syns jeg i alle fall.

 

Ellers er problemet det at den jeg leter etter akkurat nå er en som er akkurat litt for ung. Hun var nok ikke født i 1940, og jeg vet dessuten at denne personen jeg leter etter nå er skeptisk til slektninger. Hun har nemlig fått et "hemmelig barn". Det jeg egentlig vil hjelpe min slektning med (adoptivbarnet) er å gi han litt av historien sin tilbake. Ser ingen grunn til at han ikke skal få vite hvordan oldeforeldrene levde og hvor de kom fra. Det kan virke som, fra våre felles treff, at dette kan være en familie som dro fra Nordfjord til Amerika, men det er ikke akkurat mangel på slike hos meg for å si det slik! Så nå er det eliminasjonsmetoden. Får se hvor mange mulige jeg sitter igjen med når jeg er ferdig. Det blir en stund til...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.