Gå til innhold
Arkivverket
erling t endresen

Krigsforliste norske skibe, 1. halvaar 1917. Oppslag?

Recommended Posts

erling t endresen

På nb.no finner jeg nedenforstående bruddstykker fra en dramatisk hendelse i livet til min oldefars fetter Thorgny Rasch Ege. Hans to koner er på plass, likeens hans to barn mht fødsel og dødsdata mm. Men enda mangler jeg dødsdata og -sted for denne Thorgny. Skulle visst hvilket skip han seilte med. Kan oppslag i boken nevnt i tittelen, hjelpe videre på vei, tro?

 

- 1ste halvaar 1917 ...Btorartet. Uttalte Biss torsvriF i oV6l6UBBtemmeiBe med kapteinen....Sjøforklaringer over krigsforliste norske skibe i 1917. Bom 2det vidne trem3tod: 2deu maskinist Thorgny Rask Ege, født i Drøbak 3dje november 1884, og hjemme hørende i Bærum. Vidnet var vakthavende i maskinen og var imiaskinrummet ..... (midtskibs) da eksplosionen fandt sted. Maskinskottet mellem forrum og maskinrummet holdt, saavidt vidnet kunde se, men der kom straks vand ind paa fyrdørken og vidnet hørte våndet kom susende ind. Det blev øieblikkelig aldeles mørkt av kul og vandmasserne som faldt ned gjennem skylightene. Det var ikke mulig at...ventil skjønt saavel vidnet som en fyrbøter forsøkte herpaa...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erling t endresen

Ha, etter litt omstendelig søk fant jeg at skipet het Maggie, så her fant jeg det jeg søkte selv

http://da2.uib.no/cg...d=670&storleik=

 

 

Kilde: Diderik Brochmann: Med Norsk Skib I Verdenskrigen.

Skipsforlis 1917, Starke.

Tilrettelagt av Per Sundfær.

Sist oppdatert 06/11-2011 (PS)

 

MAGGIE: A/S Nordsjøen (Rich. Petersen), Kristiania. 1.118 brt. Bygget 1915 av Akers Mekaniske Verksted, Kristiania.

 

1917

D/s Maggie av Oslo var assurert for en million og skulde til Dakar med 1300 ton kul fra Birkenhead, men blev samme morgen torpedert i Atlanten og sank. Mandskapet som lå i vandet blev optat av sine kamerater i den eneste flytende båt. Ubåten dukket nu op og blev bedt om hjelp. Hånlatter var det eneste svar. Men heldigvis hadde en britisk tramp set de skibbrudne, Admiralitetet blev varslet og sendte ut en jager som berget de forkomne nordmænd efter 17 timers lidelser i den overfyldte båt.

 

 

Så er spørsmålet: Har noen tips om hvordan jeg kan søke videre på Rasch Ege fremover i tid, med utgangspunkt i at han var på D/S "Maggie" (M.K.V.S.) av Kristiania, ødelagt 22. juni 1917 på reise mell Birkenhead til Dakar?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.